Topp ingredienser som plumper og fukter huden

Trenger jeg fuktgivende ingredienser i hudpleierutinen min?

Mange ønsker seg fyldig, plump hud og for å oppnå dette så må huden holdes fuktet.

Hudceller trenger vann for å overleve,  dette er nødvendig for alle typer hud.  Så selv for de med fet og akne hud så trenger huden fukt. Ofte vil en fet hud være fuktfattig, det er derfor viktig å vite forskjellen på tørr og fuktfattig hud.  Dette er ikke det samme og huden må behandles på forskjellige måte.  Du kan lese mer om forskjell på fuktfattig og tørr hud her….

Fuktgivende ingredienser er ingredienser som gir viktig vann til huden.  Det er ingredienser som omgående gjør huden plump, gir den en fin glød og mykgjør fine linjer og rynker.  På lang sikt vil disse fuktgivende ingrediensene støtte cellenes funksjon og styrke og lage en robust hudbarriere som gjør at huden eldes på en sunn måte.

Hyaluronsyre- sodium hyaluronate

Hyaluronsyre produseres i kroppen og gjør at ledd, hud og bindevev er fuktet og fungerer optimalt.  Hyaluronsyre gjør huden mer plump ved at den henter vann fra luften samt at den kan hente vann fra de underliggende lagene i huden.  Det binder vann til cellene i overhuden og kan holde opp mot 1000 ganger sin egen vekt i vann

Hyaluronsyre tolereres av de fleste men man skal være obs på at hvis man bruker det i svært tørre omgivelser så kan man faktisk dehydrere huden.  Dette fordi hyaluronsyren da trekker til seg vann fra de dypere lagene i huden og hvis man ikke har en fuktgivende krem på huden som forsegler fukten i huden- så vil fukt forsvinne ut i luften gjennom noe som heter TEV – transepidermalt vanntap.

Derfor er det viktig å påføre hyaluronsyre i fuktige omgivelser, gjerne på badet etter at du har dusjet, eventuelt bruk en fuktspray på huden før du klapper inn hyaluronsyren,  så kapsler man inn hyaluronsyren med en god fuktgivende dagkrem som holder på fukten i huden, så unngår du at TEV skjer.

Alger

Marine alger må holde på fukt og utvikler komponenter som er svært aktive i å holde på fukt.

Algene inneholder polysakkarider som binder vann samt har proteiner og peptider som styrker hudens naturlige barriere.  Umettede fettsyre komponenter fra alger demper tap av fuktighet i hudens lag.  Marine baktererier produserer også noe som heter ectoine, en osmolytt som forhindrer tap av fuktighet.

 Glyserin

Glyserin er en annen fuktgiver som er svært populær i hudpleieprodukter. Voyas glyserin er laget av planteoljer. Det henter inn fukt fra luften og samtidig fra hudens celler i de dypere hudlagene for å fylle opp cellene i overhuden, sånn at huden føles myk, plump og elastisk. Glyserin har små molekyler og penetrerer huden ganske lett.  Voya henter sin glyserin fra kokos og raps.  Les mer om glyserin i hudpleie her....

Squalene

Squalene produseres naturlig i talgkjertlene. Hos babyer finner vi høyest innhold med Squalene i blodet, men dessverre, som med så mange andre ting, etter fylte 30 år reduseres dette betraktelig.

Squalene er en briljant fuktgiver og forebygger tap av fuktighet samt forbedrer mykheten i huden. Den er avgjørende for sunn hud, bidrar til å bekjempe betennelser og beskytter mot angrep fra frie radikaler. Squalene har fuktgivende egenskaper som øker hudens egen evne til å holde på vann og fukt i huden. Det er en naturlig mykgjører og beskytter av hudens barriere. VOYAs squalene er hentet inn etisk og miljøvennig fra fairtrade håndplukkede oliven.  Les mer om Squalene her...

Phytofuse Renew®fra Selaginella Lepidophylla 

Dette er en av våre favoritter.  Phytofuse Renew® er en kraftig antioksidant som finnes i planten Selaginella Lepidophylla (Jeriko Rosen)  Når planter i ørkene blir dehydrert pga vannmangel så tar vil dette molekylet ta plassen til vann i plantens celler.  Så fort den dehydrerte planten kommer i kontakt med vann igjen vil molekylet absorbere vannet.   Det fyller så opp plantens dehydrerte celler uten å gjøre skade på membran strukturen.  Selv om planten kanskje har vært sovende i flere årtier.  En virkelig kul ingrediens.

Finnes i VOYAs dagkrem Pearlesque, Me time, i nattkremen Dream Cream samt svært konsentrert i masken Hydra Veil – her finner du og ingrediensene glyserin, squalene, sodium hyaluronate sammen med VOYAs alger.  Etter 3 uker viste bruk av Phytofuse Renew® at TEV var redusert med opp mot 20%.

Phytofuse Renew® øker fuktighetsnivået, +71% på 23 timer, +95% etter 21 dager •Stopper aldring av cellene Reparerer hudens overflate og barriere •Forhindrer tap av fuktighet •Forbedrer hudens tekstur •Kraftig antioksidant

Disse ingrediensene er våre absolutt fuktgivende favoritter. De tolereres av de fleste hudtyper og som en kan se fra VOYAs produkter så er de ofte kombinert for å gi økt effekt.

 

Anne Trogstad – Grunnlegger av Organic Beauty.

Jobbet med økologisk hudpleie siden 2009.  Underviser i alle seriene som Organic Beauty fører.  Alt av produkter til hudpleie, kroppspleie samt livsstilsprodukter og kosttilskudd.  Har i tillegg tatt utdannelse innen økologisk kosmetisk kjemi hos Formula Botanica, har stor pasjon for kosthold og ingredienser og hva vi smører på kroppen vår.  Oppdaterer seg kontinuerlig med kurs innen økologisk hudpleie og ingredienser.

Vær oppmerksom på at alt dere finner på bloggen vår kun er til informasjon.  Innhold skal absolutt ikke være noen erstatning for profesjonell legehjelp og diagnose eller behandling. Rådfør deg alltid med lege hvis du er usikker på hudtilstand og symptomer.