Organic Beauty

Hos Organic Beauty er vi opptatt av miljø, dyrevern og hva vi smører på huden vår.

Med inngående kunnskap i økologisk kosmetisk formulering og Diplom i Organic Antiageing Skincare Formulation fra Formula Botanica har grunnlegger Anne Trogstad spesielt god innsikt i hva som gjemmer seg i ingrediensene i et produkt.

Hos oss kan du være sikker på at produktene er helt uten irriterende kjemikalier, syntetiske farger og dufter, genmodifiserte ingredienser, mineraloljer samt ingredienser som EU minstenker kan være hormonforstyrrende.  

Er det syntetiske parfymeduft i  produktene?

Nei, ingen av våre serier inneholder syntetisk parfyme. 

Alle våre serier inneholder fantastiske  duftsammensetninger av eteriske oljer som løfter sinn og sjel. Samtidig har oljene en fantastisk effekt på huden vår.

Dyretesting
Nei, hverken produkter eller ingredienser er testet på dyr. ALDRI! Vi er opptatt av at det vi fører har streng politikk når det gjelder dyretesting.  Ingenting er testet på dyr og produktene selges ikke i land hvor testing på dyr er påkrevet.

Salg til Kina

Ingen av våre serier selges i Kina da de krever at kosmetikk dyretestes.

Er produktene naturlige?
Vi går nøye gjennom våre serier før vi inngår samarbeid og du kan være trygg på at det vi har tatt inn er laget med 100% naturlig ingredienser og i høy grad økologisk basert. Vår serie Voya er i tillegg økologisk sertifisert.  

Hvorfor er ikke alle de naturlige ingrediensene økologisk?

Så langt det er mulig og det finnes på markedet så er førstevalget økologisk. Ikke alle ingredienser finnes økologisk per i dag og da velger man naturlig.  

Endel ingredienser kan per definisjon ikke være økologisk da det ikke kommer fra noe som er dyrket i jord.  Leire, mineralsalter osv kan per definisjon ikke være økologisk men er naturlig. Du kan være trygg på at det som brukes av leire og salter er av den beste kvalitet, derfor  er også produktene sertifisert økologisk.

Voyas Get Glowing leiremaske har bare 70% økologiske ingredienser, resten er naturlig, dette er fordi det er mye leire i masken og den kan bare være naturlig per definisjon siden leire er noe som utvinnes, det er ikke dyrket.

Heldigvis finnes fler og fler ingredienser økologisk og du vil derfor se at prosentinnhold økologiske ingredienser i produktene øker år for år.

Varighet når produsert

Voya har en varighet på 2-3 år etter at de er produsert, utløpsdato står tydelig merket på forpakning,   de fleste produkter hos Hynt Beauty har en varighet på over 5 år.

Varighet etter åpnet

Alle produktene er tydelig merket med symbol hvor det står varighet etter åpnet.

Innpakning

Innpakningen på alle våre serier er laget av miljøvennlig, resirkulert eller resirkulerbart papir. Trykket på eskene er av vegetabilsk blekk.

Må jeg ha produktene som er åpnet i kjøleskapet?

Hvis du bor et sted hvor temperatur overstiger 30 grader og det er like varmt inne i huset ditt så kan det være en ide å ha produktene i kjøleskap.  Men ellers vil det ikke ha noen innvirkning på produktene. De holder seg fint i romtemperatur. På en varm sommerdag så kan det være fint å ha fuktspray i kjøleskapet og også vår after sun maske Maskerade. Det gir en utrolig deilig kjølende følelse på huden. Husk å oppbevare produktene vekk fra skarpt lys og sollys.

Har du fortsatt spørsmål så ta gjerne kontakt med oss på epost

info@organicbeauty.no

Fairtrade ingredienser

Grunnleggere av våre merker jobber tett med leverandører som produserer de fineste høykvalitets botaniske ekstrakter og oljer som er framstilt etisk og  fairtrade.

Gluten free

De fleste produkter er glutenfri. Dette framgår i nettbutikken under FAQ på hvert enkelt produkt.

Vegan

Seriene våre er sertifisert PETA - cruelty free. Hynt Beauty er vegan, bortsett fra Mascara.  Hos VOYA er 95% av produktene vegan. Dette er tydelig merket under FAQ på hvert enkelt produkt.

Nøtteallergi

Er produktene trygge å bruke hvis du har nøtteallergi?
Det finnes flere typer nøtteallergi. I endel av våre produkter finner du oljer fra nøtter.  Blant annet macadamia og mandel olje. Hvis du er allergisk mot nøtter, les ingredienslisten nøye, absolutt alle ingredienser er listet på hvert eneste produk på hjemmesiden vår. Se etter INCI, dette er komplett ingrediens liste.

Iod allergi

VOYAs produkter samt Hynt Beautys ansiktskremer inneholder alger så hvis du har iod allergi så kan du reagere på disse produktene.

Er produktene sikre å bruke hvis jeg har allergi?

I seriene brukes det et stort utvalg naturlige plante, marine og mineral ingredienser for å formulere produktene. Hvis du har allergi så er det viktig at du sjekker ingrediens listen spesielt nøye. Du kan også ta kontakt med oss eller en av våre forhandlere og forhøre deg hvis det er en spesiell ingrediens du vet du reagerer på.

Vi er svært opptatt av at alt vi har skal være transparent, vi skjuler ingen ingredienser og forsøker ikke å grønnvaske, dvs å få et produkt til å høres ut som om det er grønt og naturlig, men når man leser på innholdet finner man fort ut at dette er villedende informasjon.

Er du usikker så er det alltid lurt å ta en patch test på innsiden av albuen. Våre forhandlere har også prøver så du kan teste ut før du kjøper. Vi tilbyr også prøver på produktene våre i nettbutikken.

Voyas grønne serie inneholder svært lite duft og er spesielt utformet for en mer sensitiv hudtype.