GLYSERIN - Naturens egen beskytter til huden under ansiktsmasken

For en som har studert hudpleie formulering så er ingredienser i hudpleie kjempespennende. I disse dager virker det som om jo mer eksotisk en hudpleie ingrediens høres ut, jo mer hype og omtale får den.

Men det er en hardtslående ingrediens som ofte blir oversett – nemlig glyserin. Når vi tenker på fuktighetsboostere eller fuktgivere, så tenker mange først og fremst på hyaluronsyre som er veldig populært i hudpleie. I Voyas produkter brukes hyaluronsyre i form av sodium hyaluronat. Denne formen er mindre utsatt for oksidering og derfor mer stabil til bruk i hudpleie. Den absorberes også bedre av huden (finn ut mer her)

Glyserin, som er mye mindre omtalt, er faktisk svært så effektiv og en fantastisk ingrediens å bruke sammen med bl.a. hyaluronsyre.

OG HVORFOR ER DET VIKTIG FOR HUDPLEIE?

Glyserin er en fargeløs væske som forekommer naturlig i både dyr og planter. Det fungerer i hovedsak som en svamp og trekker fuktighet til hudens ytre lag. Når den er absorbert, så fyller den opp huden din med tapt fuktighet. Glyserin forhindrer tørrhet ved å opprettholde og styrke hudens barriere i kampen mot frie radikaler og brukes ofte til å behandle medisinske hudproblemer som psoriasis og dermatitt. Glyserin er hypo allergenisk og derfor egnet for hud som får utbrudd og akne..

HVOR HENTER SÅ VOYA SIN GLYSERIN FRA?

Voyas økologisk sertifiserte glyserin er avledet fra kokos eller raps, og er derfor også egnet for bruk av veganere.

SAMMENDRAG AV INGREDIENSER

FUNKSJON: Fuktgiver

FORDELER: Fukter, beroliger, gjør at huden ser hydrert og duggfrisk ut .

HVEM BØR BRUKE DET: Trygt for alle hudtyper.

HVOR OFTE KAN DU BRUKE DEN: Flere ganger om dagen.

FUNGERER GODT MED: Andre fuktighetsgivende ingredienser, som rosevann eller hyaluronsyre. IKKE BRUK MED: Det er ingen kjente interaksjoner, men glyserin bør ikke brukes i en 100% konsentrasjon.

VOYA PRODUKT

Maskerade Ansiktsmaske – vår favoritt!

Etter hvert som den daglige bruken av masker øker på grunn av Covid 19 pandemien så er hudproblemer som oppstår fra langvarig bruk økende. Ansiktsmasker er absolutt et viktig tiltak for å beskytte og stoppe spredning av virus. MEN, med det følger også hudproblemer. Mange sier at bruk av masker gir tørrere hud, kløe og utbrudd.

Voyas beroligende ansiktsmaske Maskerade inneholder ikke bare hele 8% glyserin, men fungerer som en nydelig beskyttende fuktmaske med sin økologiske algegele som virker anti inflammatorisk og fuktgivende. Masken er formulert for å roe ned og nære irritert og sår hud. VOYAs hudpleie eksperter anbefaler å bruke masken hver dag, la den synke inn i huden så den virker som et beskyttende skjold. I tillegg er det selvfølgelig like viktig å holde kroppen hydrert og gjerne drikke 2 liter vann hver dag og i tillegg få litt deilig frisk luft hver dag

 

 

Anne Trogstad – Grunnlegger av Organic Beauty.

Jobbet med økologisk hudpleie siden 2009.  Underviser i alle seriene som Organic Beauty fører.  Alt av produkter til hudpleie, kroppspleie samt livsstilsprodukter og kosttilskudd.  Har i tillegg tatt utdannelse innen økologisk kosmetisk kjemi hos Formula Botanica, har stor pasjon for kosthold og ingredienser og hva vi smører på kroppen vår.  Oppdaterer seg kontinuerlig med kurs innen økologisk hudpleie og ingredienser.

Vær oppmerksom på at alt dere finner på bloggen vår kun er til informasjon.  Innhold skal absolutt ikke være noen erstatning for profesjonell legehjelp og diagnose eller behandling. Rådfør deg alltid med lege hvis du er usikker på hudtilstand og symptomer.