Pigmentering- kan man minimere pigmentering?

Pigmentet melanin i huden produsere i melanocyttene. Disse fargestoffene med sorte / brune / røde pigmenter gir en mørkere hud for å beskytte huden mot UVA stråler og for å unngå DNA skader som kan føre til celleendring. I en perfekt verden skal dette fargestoffet fordeles jevnt men ofte ser vi en overproduksjon av pigment. Dette skyldes flere faktorer som genetikk, alder, hormonendringer fra f.eks. p-piller, betennelse i huden, hudskader og solskader.

Det finnes ulike typer pigmentering, du kan lese mer om disse her....

Hva kan man så gjøre når skaden først har oppstått? Finnes det noen måte å minimere pigmentering på?

Det vi vet i dag er at det å forebygge er det beste forsvar. Men, ikke fortvil, pigmentering kan man minimeres. Og ved bruk av naturlige ingredienser.

Her er det bare å starte omgående. Jo lenger pigment flekkene får lov til å bli, jo vanskeligere er det å få de til å forsvinne.

Vi anbefaler å unngå bruk av alt som kan skape friksjon og rifter på huden, om det er micro needling eller det å bruke ultrasonisk rensing. Dette skaper betennelse i huden som gjør at melanin ikke kan roe seg ned, men blir trigget.

Unngå overoppheting av huden. Det være seg i solen, bruk av varme bad, steam, badstu, hot yoga. Varme, som UV stråling, kan produsere mer pigmentering  

Bruk hudpleie med ingredienser som minimerer pigmentering.

Det å minimere pigmentering skjer ikke over natten, men med gode rutiner og litt ekstra boost visse måneder i året så vil du være godt på vei. 

Morgen rutine

Start med rens av huden med en deilig rens helt uten sulfater.  VOYAs Cleanse & Mend masseres inn i huden og fjernes med en klut.

Følg omgående opp med en kjølende fuktspray og deretter påføring av Vitamin C.  Hynt Beautys serum med Vitamin C inneholder den stabile formen av vitamin C, tetrahexyldecyl ascorbate. Denne typen Vitamin C er vitenskapelig bevist å være svært effektiv i å minimere pigmentering samtidig som den også passer en sensitiv hud.   Voya har et stabilt vannløselig Vitamin C serum med Ascorby Glucoside, du kan lese mer om VOYAs Vitamin C serum her...

Les mer om hvorfor du bør bruke Vitamin C serum i hudpleien din her... og hvorfor Hynt Beautys Vitamin C serum gjør underverker for huden din her...

Vent så 1 minutt før du påfører en god dagkrem. VOYA har 3 forskjellige typer dagkrem avhengig av hudtype, og Hynt Beauty har en veldig fin dagkrem med solfaktor, perfekt til daglig bruk hvis du skal gå til og fra jobb.  Hynt dagkrem (Sunprep) med alger, hyaluronsyre og SPF 25 helt topp.  

Kvelds rutine

På kvelden starter du rutinen med å rense huden med Cleanse & Mend. Påfør så masken VOYA Luminosty enzympeel med aha syrer som løser opp pigmenterte celler. Denne peel masken med AHA enzymer har små nok molekyler til å penetrere ned i huden og løse opp de pigmenterte cellene. La masken ligge på i 10 minutter før du vasker den av. Er du uvant med enzym og syrepeel, la masken ligge på 2 minutter, øk deretter opp til maks 10 minutter hvis huden din er komfortabel med det. Hvis ikke så holder du deg til 2minutter før du skyller av. Deretter masserer du VOYAs Love a Scrub ansiktsskrubb inn i huden med forsiktige sirkelbevegelser. Denne fine skrubben er mild for huden, samtidig effektiv og vil løfte vekk de døde pigment cellene enzympeelen har fått opp til overflaten. Etterfølg av fuktspray Ritzy Spritzy før du påfører VOYAs My Little Hero serum som med sine aktive lipider og ceramider styrker huden. Vent 1 minutt før du påfører nattkrem.   

Gjenta dette 2 netter på rad, så endrer du rutine de neste 2 nettene.

Rens hud, påfør fuktspray, så Hynt Beauty Vitamin C serum og deretter nattkrem.

Bytt så tilbake igjen til å bruke Luminosity og Love a Scrub og My Little hero de neste 2 kvelder. Denne rutinen kan du følge i 3-4 uker for å gi huden en skikkelig boost.

Også det aller viktigste, beskytt huden din mot sol - regler for solvett samt informasjon om mineralsolkrem kontra syntetisk  solkrem finner du her... 

Så husk solkrem

 

Anne Trogstad – Grunnlegger av Organic Beauty.

Jobbet med økologisk hudpleie siden 2009.  Underviser i alle seriene som Organic Beauty fører.  Alt av produkter til hudpleie, kroppspleie samt livsstilsprodukter og kosttilskudd.  Har i tillegg tatt utdannelse innen økologisk kosmetisk kjemi hos Formula Botanica, har stor pasjon for kosthold og ingredienser og hva vi smører på kroppen vår.  Oppdaterer seg kontinuerlig med kurs innen økologisk hudpleie og ingredienser.

Vær oppmerksom på at alt dere finner på bloggen vår kun er til informasjon.  Innhold skal absolutt ikke være noen erstatning for profesjonell legehjelp og diagnose eller behandling. Rådfør deg alltid med lege hvis du er usikker på hudtilstand og symptomer.