Tørrbørsting – hvorfor bør du tørrbørste

Vi pusser tenner og grer håret vårt daglig, og vi bruker gjerne ansiktsskrubb og innimellom en kroppsskrubb i dusjen.  Men, har du noen gang tenkt på å legge til tørrbørsting til dine velværerutiner?

Vi anbefaler litt ekstra egentid på morgenen med tørrbørsting.  Disse få  dyrebare minuttene det tar kan gi deg utrolig mange helsemessige fordeler.

Les videre hvis du vil vite mer om hvordan tørrbørsting virker inn på kropp og helse.

Hva er tørr børsting?

Tørrbørsting er manuell bruk av en fast, naturlig børste på tørr hud. Denne teknikken kan brukes før eller etter dusj, når du er på spa og den kan også brukes som del av massasje- og kroppsbehandlinger. Tørrbørsting er vel kjent for sine mange helsemessige fordeler, det er oppkvikkende, stimulerende og avgiftende både for kropp og for sinn.

Hvorfor er tørrbørsting viktig?

Huden er kroppens største organ, integrert i eliminerings- og avgiftningsprosessen. Huden antas å være ansvarlig for å skille ut nesten en tredjedel av kroppens daglige slaggstoffer. Tørrbørsting er en av de mest effektive måtene å fremme lymfesystemet, og dermed hjelpe kroppen din med å metabolisere giftstoffer mer effektivt. Tørrbørsting kan og minimere hovenhet som følge av væske i kroppen og minimere utseendet av cellulitter.  

Ifølge Gayle Kelly, VOYAs sjefstrener, kan tørrbørsting av huden din i bare noen få minutter hver dag også gjøre en stor forskjell for hudens helse, og du vil oppleve en mykere, jevnere og mer tonet hud. Det er en fin måte å se resultater og få huden i topp stand raskt.

Hos Organic Beauty Norge så anbefaler vi noen minutter hver morgen, det er utrolig effektivt, samtidig en fin måte å starte dagen på med å nyte litt egenpleie.

Og tørrbørstings ritualet blir så utrolig mye bedre med litt deilig eterisk olje på tørrbørsten.  Vi elsker å bruke Voyas Essence med nydelig duft av sitrus og Atlanterhavet.  Er du litt mer i mindful modus så bruk gjerne badeoljen Moonlight Moments.

Og et topp tips vi har fått – ekstra effektivt blir det når man bruker 2 børster, vi har testet, og har blitt helt avhengig.

Når og hvordan tørrbørste?

Kroppsbørsting kunne ikke vært raskere eller enklere. Sett av noen få minutter (3 til 4 er flott) før morgendusjen og start med å børste under føttene, så over til tærne og oppover bena. Jobb deg oppover med lange, faste tak og bruk gjerne litt ekstra tid på rumpe og lår for å holde huden fast og fin og minimere utseende av cellulitter.  På magen børster du mot klokken for å hjelpe til med fordøyelse, fortsett deretter opp over armene og inn mot hjertet.

Enhver form for børsting eller eksfoliering bør være forsiktig og og skal ikke skade huden.  Vi anbefaler at du bruker en børste med middels hard bust, hos Voya har vi benyttet kaktus fibre i børsten vår.  Den er litt hard når den er helt ny men blir raskt mykere ved bruk. Tørr børsting vil bidra til å fjerne laget av død hud før du smører deg inn med kroppsolje eller fuktighetskrem, slik at produktet kan absorberes raskere og mer effektivt. Hvis du glemmer å børste før dusjen, kan du også bruke børsten etter dusjing. Ta da litt ekstra kroppsolje på børsten så får du en ekstra boost av et deilig kroppsolje serum før du påfører bodylotion. 

 

Fordeler med tørrbørsting

  1. Bedret lymfedrenasje 

Lymfesystemet er en viktig del av kroppens immunsystem. Den består hovedsakelig av lymfekar, noder og vev. Når systemet fungerer effektivt, bidrar det til å filtrere ut giftstoffer, avgifte og regenerere, og dermed bidra til å opprettholde et sunt immunsystem og gi kroppen muligheten til å helbrede seg selv.  Lymfesystemet har en tendens til å være stillestående og må aktiveres ofte. Siden mange av kroppens lymfekar går like under huden, kan regelmessig tørrbørsting bidra til å stimulere den normale lymfestrømmen i kroppen og dermed avgifte naturlig.

  1. Eksfoliering

Prosessen med tørr børsting bidrar til å løsne og fjerne døde hudceller, og vil dermed naturlig eksfoliere huden og resulterer i en jevnere og mer tonet hudfarge. I tillegg gjør daglig tørrbørsting at kroppsolje og fuktighetskrem trenger lettere ned i huden og derfor vil jobbe mer effektivt.

  1. Forebygge inngrodde hår

Visste du at regelmessig tørrbørsting også øker cellefornyelse? Hvis du sliter med inngrodde hår etter voksing, barbering eller laser hårfjerning så kan tørrbørsting være svært effektivt i å forhindre inngrodde hår.

  1. Øker energi nivået

Tørrbørsting kan bidra til å skape en sunn blodstrøm og fremskynde transport av både oksygen og næringsstoffer til kroppens celler og vev. I sin tur bidrar dette til å øke kollagenproduksjonen i huden. Etter hvert som blodstrømmen øker og sirkulasjonen stimuleres av tørrbørste behandlingen på huden, gir det kropp, hud og sinn et sårt tiltrengt energiløft. Dette er grunnen til at tørrbørsting anbefales om morgenen i motsetning til på kvelden.

  1. Minimerer utseende av cellulitter

I en nylig BBC-dokumentar "The Truth About Looking Good" fant et team av kvinnelige frivillige og forskere ved University of Sunderland at tørrbørsting så en forbedring i cellulitter på 26 prosent etter at de hadde brukt tørrbørsting i 6 uker. En dame fikk en bedring på hele 35%.  Til sammenligning viste gruppen som hadde trent en 11% reduksjon mens de som brukte en cellulittkrem så en reduksjon på gjennomsnittlig 15%.  Tørr kroppsbørsting sies også å undertrykke dannelsen av åreknuter og forbedre misfarging av huden.

VOYAs eksfolierende tørrbørste laget med naturlige kaktusfibre

Voyas tørrbørste er laget med naturlige kaktus fibre som stimulerer blodsirkulasjon, og tar med seg næringsstoffer og oksygen  opp til hudens overflate.  Det gir huden en oppkvikkende treningsøkt siden det setter i gang lymfesystemet og bidrar til å fjerne slaggstoffer som har samlet seg opp på en effektiv måte uten å være for tøff.

Ved å kombinere tørrbørsting med Voyas prisvinnende kroppsprodukter så øker effektiviteten av produktene siden du har fjernet døde hudceller som ligger på overflaten. Dette gjør at produktet absorberes både raskere og bedre. Voyas tørrbørste kommer i en liten bomullsbag så fin å ha med også når du skal på weekendtur.

Finn den her