Hva kan en god leiremaske gjøre for huden din?

Leire er en av de mest rensende og avgiftende ingrediensene du kan bruke på huden din. Dens helbredende egenskaper har blitt brukt i århundrer i gamle kulturer. Leiren er svært rik på mineraler og den er kjent for å roe ned hud irritasjoner, avgifte huden, balansere talgproduksjon og oljenivå samt glatte ut hudens struktur og gi en nydelig glød. Leire er fantastisk å bruke i ansiktsmasker og bruk av leire i hudpleie er absolutt undervurdert og har i senere tid blitt overskygget av alle typer trendy "sheet» masker.  Denne typen masker er ikke særlig miljøvennlig og er ofte et praktisk og enkelt alternativ når man skal bruke en ansiktsmaske. 

Men, ser du etter en maske som virkelig jobber dypt i huden så er en leiremaske helt unikt og gir flotte resultater.

Ikke alle leiremasker er laget likt

Det er mange ulike typer leire å velge mellom.

Det brukes bentonitt, grønn Fullers leire, fransk grønn leire og Rassoul leire.

Voya bruker en blanding av den fineste Kaolin og Montmorrionite leire i den multiprisvinnende masken Get Glowing- Illuminating Clay Mask.

Voya Get GLowing maske

Hvorfor bruker Voya Kaolin leire?

Ikke alle leire masker er skapt like! I vår nyeste hudpleieblogg ser vi på hvorfor VOYA bruker Kaolin i sin økologisk sertifiserte leiremaske.

Denne leiren er valgt da den har en nøytral pH og er rik på silikadioksid som er kjent for å være skånsom mot huden og ikke tørke den ut.

Fordeler med Kaolin leire?

Kontrollerer talgproduksjon

Kaolin bidrar til å fjerne overflødig talg fra ansiktet. Porene dyprenses og talg fjernes uten at huden blir frarøvet sine viktige naturlige oljer.

Naturlig detox

Kaolin leire plukker opp partikler av smuss, forurensning og bakterier og fjerner dem fra huden. Den blokkerer ikke porene og fjerner forsiktig urenheter og døde hudceller uten å forårsake rødhet eller irritasjon.

Forbedrer helbredelsesprosessen

Kaolin kan bidra til å roe irritert hud. Den inneholder milde helbredende egenskaper som kan berolige betennelse. VOYA anbefaler for eksempel å bruke en liten mengde Get Glowing på urenheter og la masken ligge på over natten for å redusere rødhet.

Hvordan bruke en leiremaske?

Leiremasker er det perfekte lille ekstra til hudpleie rutinen din. Men, vi anbefaler at du bruker de på riktig måte så du henter ut maks fordeler ved å bruke masken.  Her er noen små tips!

Tip 1: Leiremasker jobber ved at de penetrerer huden og absorberer overflødig olje. Dette gjør at masken etter hvert tørker på huden. Vårt tips er at du ikke lar masken bli værende for lenge på huden sånn at den tørker helt ut. Fjern etter 10-15 minutter, da har du fått mask effekt av leiren og den er ikke for hard og vanskelig å fjerne.

Tip 2: Forskjellige områder på ansiktet ditt har antageligvis forskjellig behov. Så du må ikke nødvendigvis legge masken på hele ansiktet. Har du fet t-sone og svært tørre kinn så kan du godt legge leiremasken på hele ansiktet bortsett fra kinnene, de kan  ha mer nytte av en maske som gir intens fukt, som f.eks. Voyas Hydra Veil.

Tip 3: Ikke bruk leiremasker hver dag. Bruk den når huden føles irritert og har behov for litt ekstra kjærlighet og omtanke eller når du ønsker å få litt ekstra glød.  Vi anbefaler bruk en gang i uken, og gjerne etter at du har brukt enzympeelen Luminosity som klargjør hud og først fjerner døde hudceller. Resultatet er magisk, det lover vi. Denne masken er elsket og brukes av absolutt alle oss  som jobber  for Voya i Norge. Og ikke uten grunn at denne har vunnet så mange priser, nå nylig fikk den pris for absolutt beste maske på Social & Personal Beauty Awards i England. 

Get Glowing prisvinnende leiremaske fra VOya

Get Glowing with VOYA

VOYAs leiremaske med alger jobber effektivt med å detoxe og lysne huden.  Masken er beriket med en spesialfusjon av mineralrike irske alger, kaolin og montmorrionite leire samt rosmariin og eukalyptos som gir en dyp detox og samtid etterlates huden silkemyk med en strålende glød.

Hovedingredienser

Himanthalia Elongata: Algen vi kaller havets spaghetti, rik på Vitamin C, viktige  aminosyrer (som glutamatsyre og GAG)  mineraler og sporstoffer som hjelper huden til å tilbakeføre fukt og balansere talg.

Kaolin Clay: Dypt rensende leire som ikke tørker ut huden, lysner og forfiner huden.

Prickly Pear: En av verdens dyreste skjønnhetsoljer.  Reparerer solskadet hud, strammer porer for å gi en fin, myk tekstur.

Baobab: Fra det afrikanske treet, kalles «feel good» frukten.  Gir intens fukt og hjelper huden til å bedre holde på egen fukt.

Dictyopteris Membranacea: Økologisk algeekstrakt.  Minimerer pigmentering og øker gløden i huden.

Lavendel: Demper betennelse, akne og minimerer arr.

Fordeler

- Rengjør i dybden, balanserer og avgifter - 

- Lysner gusten hud - 

- Fremmer cellefornyelse - 

- Renser porer

Finn den her