FRUKT ELLER BAMBUS? ØKOLOGISKE PEELINGER I HUDPLEIE SOM GIR RESULTATER!

voya-luminosity

 

Det er ikke overraskende at mange får problemer med huden i de kaldere vintermåneder, spesielt de som allerede sliter med tørr og livløs hud men også de som får utbrudd som forbindes med betennelse. 

Visste du at ved å legge til skrubb/eksfoliering i hudpleierutinen din så kan du bidra til å forbedre hudens tekstur, og særlig nå i de kaldere månedene?  Her skal vi se nærmere på gode miljøvennlige valg som gir eksepsjonelt resultat.

 

Eksfoliering med frukt enzymer

Luminosity

Enzymer virker ved å fordøye den døde huden som bygger seg opp på overflaten av huden uten å forstyrre det beskyttende laget.  De arbeider på samme måte som salisylsyre og fruktenzymene i Voyas Luminosity er svært aktive.  Har du svært sensitiv hud så må du være litt forsiktig med denne, forsøke deg fram med å la peelingen ligge på i noen minutter.

Luminosity er økologisk sertifisert og fungerer veldig bra på tørr, normal, fet og kombinasjonshudtyper.  Det som er forskjellig med dette produktet er vitenskapsdelen, enzympeeler jobber i dybden med cellefornyelse for å få fram nye hudceller som gir en fin glød, derav også navnet Luminosity.

 Den fine gløden du får kommer fra de C vitaminrike ananas enzymene som mildt fjerner døde hudeller som lett holder på talg og bakterier, samtidig som de gir fukt og mykgjør huden. Huden etterlater med en myk, deilig følelse.

 

voya-luminosity-peeling-med-fruktenzymer

 

Hvordan jobber fruktenzymer? 

 Enzymer er store strukturer som består av flere forskjellige proteinunderenheter som er koblet sammen og holdt på plass av chaperon proteiner. Det aktive stedet for enzymet er et lite segment av hele proteinet. Enzymet virker bare når det aktive stedet kan komme i kontakt med polypeptidsekvensen som det er slektskap med.

Peeling er et viktig trinn i hudpleierutinene da skrubb vil fjerne det ytterste laget med døde hudceller der det ofte fanges uønskede bakterier og talg.  Bruk av ananas enzymer i dette formålet er attraktivt på grunn av de medisinske egenskapene forbundet med denne frukten. Ananas inneholder også det proteolytiske enzymet, Bromelain, som bidrar til å forsiktig bryte ned og fordøye store proteiner som har akkumulert på hud, hår og hodebunn. Fruktenzymer, spesielt proteolytiske enzymer, tjener også som et trygt middel for å fjerne smuss og miljøforurensing som har bygget seg opp i de små hårstråene i huden din.

Les mer om Luminosity her

 

voya-love-a-scrub-ansiktsskrubb-med-bambus

Hvorfor bruker Voya bambus i skrubben sin?

Mange av ansiktsskrubbene på markedet i dag bruker mandel, valnøtter, havre eller klivoks – for ikke å snakke om mikroplast til å fjerne døde hudceller. VOYA har valgt å bruke etisk, bærekraftig økologisk sertifisert bambusekstrakt blandet med mandelolje for å gi den perfekte milde skrubben til huden din.

Bambus er malt ned til små runde perler som gir en fin mikroeksfoliering til huden, i motsetning til andre ansiktsskrubber som kan være for harde for den fine ansiktshuden.

Love a Scrub

Med Voyas Love a Scrub så er hintet faktisk i navnet.  Elske å skrubbe – for her innebærer det at du skrubber, med små sirkulære bevegelser. Skrubben er mild, men samtidig svært effektiv så lenge du bruker den riktig.  Kun en liten dæsj er nødvendig for å jobbe med hele ansiktet.  Bambus er en av de mykeste fibrene som kan brukes i en skrubb og med sine myke og runde kanter og naturlige glatte tekstur.  Dette gjør den til et mildt og trygt, men samtidig effektivt alternativ til nesten alle hudtyper.

 Masser forsiktig på huden med små sirkelbevegelser i ett minutt, skyll deretter med varmt vann.  For best resultat, etterfølges av fuktspray Ritzy Spritzy før du påfører serum og dagkrem.

 voya- love-a-scrub-eksfolering-med-bambus

Øko delen- Dobbel karbon effekt

Når vi velger en skrubb med korn så er det viktig å unngå skrubber med plastmikroperler. De er ikke biologisk nedbrytbare og forårsaker stor skade både på våre hav og på dyreliv. Bambus har hypoallergensk og har antimikrobielle egenskaper som gjør det perfekt til ansiktsskrubb og det er selvfølgelig biologisk nedbrytbart.

Bambus absorberer 2 ganger mer karbondioksid enn trær, og de er derfor kjent som karbon synkere. De genererer også en enorm mengde oksygen, totalt opptil 30% mer enn de fleste planter og trær. Og minner dette deg om noe?  Det er nemlig her alger kommer inn, akkurat som bambus så absorberer tang store mengder karbondioksid, og fungerer som en type karbonvask med vekstraten som er 30% til 60% ganger så høy som landbaserte planter.  Alger vil spille en stor rolle i kampen mot klimaendringer ved å absorbere karbonutslipp, regenerere marine økosystemer, skape biodrivstoff og fornybar plast samt generere marint protein.