Retinol - det du trenger å vite

Når det gjelder hudpleie og ingredienser så vet VOYAs eksperter det som trengs å vite. Og ja, vi er verdens ledende økologisk sertifiserte merke, men vi ser også behovet for balanse. Ingredienser som retinol og hyaluronsyre i hudpleie og interessen rundt dette har økt sterkt de siste årene. Og når disse ingrediensene kan være svært effektive når de brukes på rett måte og på rett hudtype og hudtilstand, så er det viktig å tilføre huden ekstra fukt og næring og ikke overdrive bruken av spesielt retinol for å unngå at hudens barriere blir ødelagt. VOYAs hudpleieserie er ekstremt beskyttende, helbredende og nærende, og når den brukes korrekt sammen med sterkere produkter så kan hudpleierutinen din forbedres dramatisk.

Og husk, hvis huden din er sensitiv så vær forsiktig med bruk av sterke, aktive syntetisk baserte produkter.

Ta det forsiktig og lytt til huden din.

Og, vær også oppmerksom på at Retinol (Vitamin A) er syntetisk og kommer svært dårlig ut i score på EWG - Skindeep sin database.  Naturlige alternativer til Retinol er naturlig Vitamin A du finner i f.eks. oljer som rosehip, bakuchiol, alger,  dunaliella salina alge osv.

RETINOL

Bruker du retinol som del av din hudpleierutine, må du huske på følgende, for å unngå skader på huden.

1. Retinol er veldig sterkt, så bruk det kun på natten, rett etter at du har renset huden. Det gjør at huden blir mer sensitiv for UVA og UVB stråler (nye, ferske hudceller er mer utsatt for solens skader), så bruk alltid ekstra SPF på dagtid. SPF i foundation er ikke nok siden vi ikke påfører så mye foundation at beskyttelsen er god nok.

2. Start med en SVÆRT lav konsentrasjon (alt under 1%) og bygg opp toleransen over tid. Litt irritasjon er vanlig mens huden tilvenner seg. Men husk, kontakt en ekspert på hud hvis du er usikker.

3. Etter påføring av retinol, vent 20 minutter og påfør så Voya serum og nattkrem for å hjelpe med fukt. Unngå alt med salisylsyre da det reagerer med retinol og kan skade huden.

4. Hvis du starter med retinol for første gang, bruk en gang og vent en uke før du prøver igjen. Det er alltid best å være forsiktig når det kommer til huden din. Du kan fortsette å bruke VOYAs produkter daglig da de er proppfulle av antioksidanter som styrker og beskytter.

En bit av Voyas alger er så ren at den har blitt klinisk og vitenskapelig bevist å inneholde ikke bare en, men hele 5 av de viktigste antioksidantene som beskytter huden, Vitamin C, Vitamin A, Vitamin E samt polyfenoler og flavonoider.

NÆRINGSRIKE PRODUKTER DU KAN BRUKE SAMMEN MED RETINOL.


1. MY LITTLE HERO / ANSIKTSSERUM
Voyas ikoniske ansiktsserum My LIttle Hero er økologisk sertifisert, vegan og proppfull med antioksidanter, vitaminer og sporstoffer som gir intens næring og fukt og som tilbakefører gløden til tørr og gusten hud.

2. ME TIME / DAGKREM
Me Time er den ultimate dagkrem og overlevelsesteppe for sensitiv hud. Kremen er fusjonert med en aktiv blanding Sea Heather ® og Phytofuse Renew ©, begge klinisk påvist å øke fuktnivået i huden samt beskytte huden mot miljøskader.

 

Anne Trogstad – Grunnlegger av Organic Beauty.

Jobbet med økologisk hudpleie siden 2009.  Underviser i alle seriene som Organic Beauty fører.  Alt av produkter til hudpleie, kroppspleie samt livsstilsprodukter og kosttilskudd.  Har i tillegg tatt utdannelse innen økologisk kosmetisk kjemi hos Formula Botanica, har stor pasjon for kosthold og ingredienser og hva vi smører på kroppen vår.  Oppdaterer seg kontinuerlig med kurs innen økologisk hudpleie og ingredienser.

Vær oppmerksom på at alt dere finner på bloggen vår kun er til informasjon.  Innhold skal absolutt ikke være noen erstatning for profesjonell legehjelp og diagnose eller behandling. Rådfør deg alltid med lege hvis du er usikker på hudtilstand og symptomer.