Gode tips og råd til eksfoliering og skrubb av ansikt

Vi holder mange Voya hudpleie kurs og event  hvert år og der vi ofte ser at det sluntres er når det kommer til skrubb / peeling av huden.

SKRUBB OG PEELING AV HUDEN

Når vi er unge fornyer hudcellene seg raskt og kan bruke fra 20 – 30 dager på å komme opp til overflaten. Ettersom vi blir eldre så vil denne prosessen ta fra 40-60 dager. Hvis man ikke peeler huden så vil det føre til en opphopning av døde hudceller som gir en tykkere og grovere hud som føles ubehagelig og som også kan se grå og gusten ut. Jevnlig peeling gir supre resultater og langvarig forbedring av hudtilstander som tilstoppede porer, akne, misfarging etter akne, pigmentering og lindring av tørr hud. Man får rett og slett fram ny og yngre hud og man får en flott glød. Jevnlig peeling av huden vil også øke effekten av serum og dagkremer med opptil 40-50%.

 

Men hva skal man bruke? Mekanisk peeling med skrubbekorn? En kjemisk peeling med syrer eller en enzympeel?

 

MEKANISK PEEL

Dette er en peel med små partikler eller perler. Når du masserer skrubben inn i huden vil den løfte av døde hudceller og gi en mykere overflate. Er du av den som vil ha en rask og effektiv skrubb som samtidig er skånsom så anbefaler vi å bruke VOYAs Love a Scrub. En nydelig skrubb med økologisk piggete bambus som skrubbekorn. Selvfølgelig helt uten skumle plastkuler og skarpe korn som kan ødelegge huden din. Og selvfølgelig med deilige, fuktgivende ingredienser som oljer fra gresskar, granateple, havtorn og oliven, beriket med antiage ekstrakter fra laminaria alge og jerikorose så du kan være sikker på at huden din ikke strippes for sine egne naturlige oljer. Denne skrubben kan du la stå i dusjen, så er det lett å huske på å bruke den.

Passer hudtype:  Stort sett alle hudtyper, men ivær forsiktig hvis mye akneutbrudd og ensitiv hud med sprengte blodkar.
Bruk:  3-4 ganger i uken
Tips til bruk:  Vær forsiktig når du peeler huden. La skrubben gli lett over huden med fingrene. Det er lett å gjøre feilen at man skrubber for hardt, dette kan føre til rødhet og hudirritasjoner.  

  1.  

ENZYMPEEL

Denne typen peel har enzymer fra planter som alger eller frukt som papaya, granateple, davidson plum, gresskar og ananas. Enzymene løser opp bindinger mellom døde hudceller så de slipper huden. Døde hudceller er det som utgjør overhuden vår. De inneholder et keratin protein som føles grovt å ta på. Når du påfører en enzympeel  vil den løse opp proteinene i mindre partikler så huden føles mykere.  Enzympeel vil over tid gi en bedre hudtone og minimere misfarging.

 

SYREPEEL

Syrepeel er syrer fra bl.a. frukt, melk, mandler og ris.

AHA syre – alphahydroxysyre  kan bl.a. være glykolsyre og melkesyre. Felles for disse er at de er vannløselige, de går ikke så dypt ned i porene men lager en kjemisk reaksjon som gir lavere PH og så løser opp og fjerner «limet» som holder tørre og døde hudceller sammen.  AHA syrer er utrolig effektive når det gjelder å minimere pigmentering samt fremme en ny, fin og glatt hudstruktur.
BHA syre – betahydroxysyrer er salisylsyrer og hos VOYA så bruker vi en naturlig variant fra planten salix alba. 

BHA syrer er oljeløselige og har litt større molekyler så de vil gjøre en bedre jobb i porene med å løse opp døde hudceller for å minimere akneutbrudd og sorte prikker.

  1.  

HVEM PASSER SYRER FOR

Alle som har tilstoppede porer, sorte prikker, akne, tørrhet, flasset hud, fine linjer, rynker, store porer, gusten hud, misfarging og grov hudtekstur. De er perfekt for alle som ønsker en hud som både ser og føles myk og sunn ut. Glød er nøkkelordet.

NB! Noen føler at det prikker og stikker litt i huden ved bruk av enzymer og syrer men andre kjenner ingen ting. Dette er ingen indikator for at produktet virker eller ikke, det sier bare litt om hvordan hudens beskyttende barriere oppfører seg den dagen. Med bruk kan også syrepeeler reparerer hudens barriere så den blir sterkere og vil reagere mindre.

 

VOYAs syrepeel Luminosity

Enzymer fra ananas og bha syrer fra salix alba.  Passer en fet til kombinert hud.

 

VOYAs syrepeel Radiance

Enzymer fra alger og bha syrer fra salix alba. Passer en sensitiv til normal og tørr hud. Også svært god til sensitiv hud med akneutbrudd.

  •  

TIPS til BRUK

Bruk 3 kvelder i uken. La ligge på maks 10 minutter. Fjernes med klut. Bruk gjerne peelen mandag til og med onsdag. Så får du en flott glød til helgen. Og en hud som er svært mottakelig og virkelig får nytte av en deilig hjemmespakveld med gode produkte.

 

Passer hudtype:  Alle hudtyper
Bruk:  3 ganger i uken

 

OG SÅ…. NOEN EKSTRA RÅD

Bruk aldri en kroppspeeling i ansiktet. Den har for skarpe korn og kan skrape den fine huden i ansiktet.

Ved bruk av syrer blir overhuden tynnere, så vær nøye med å bruke en god solkrem. Personlig kan vi ikke klare oss uten Hynt Beauty sin fantastiske prisvinnende solkrem Sunprep. Helt naturlig, økologisk basert som kun bruker mineralsolfaktor.  Les gjerne mer på bloggen her om hvorfor bruke mineralsolfaktor....