Naturlig og økologisk deodorant - hvorfor er det bedre for deg?

Deodorant er et produkt de fleste bruker hver morgen da vi ønsker å holde oss luktfire gjennom dagen.  

Svetten vår lukter lite. Det som gir den stramme svettelukten er bakterier som trives spesielt godt i fuktige og varme miljøer, f.eks. armhulen der vi svetter mye.

Men hvordan virker egentlig deodorant?

  • Noen deodoranter er tilsatt parfyme som maskerer lukten bakteriene får fram. 
  • Deodoranter kan også inneha stoffer som dreper bakterier, dette er oftest alkohol eller en type metallforbindelse som bremser bakteriene.
  • Deodoranter kan også inneha ingredienser som stopper og minimerer svette produksjon, altså en antiperspirant. Her brukes det ofte aluminium som tetter porene rundt svettekjertlene. Aluminium har vært brukt som svettehemmer i over 70 år i deodoranter og en studie viser at aluminium i drikkevann kobles til Alzheimer og dementia.  Studie.1)  Aluminiums salt tas ikke like godt opp av kroppen hvis det smøres på som når det tas inn gjennom drikkevann, men hvis man barberer seg og vokser armhulene jevnlig vil aluminium lettere kunne tas opp gjennom små rifter i huden som oppstår ved voksing og barbering.  Studier har også vist at aluminium kobles til brystkreft.  Studie 2..d

Huden under armhulen er svært tynn og tar lett opp det vi smører på den. Det er derfor spesielt viktig å være bevisst på hva som er i deodoranten vi bruker hver dag.

Aluminium, alkohol, syntetisk parfyme og parabener er absolutt ikke noe vi ønsker å smøre på oss. Vi var derfor så lykkelige da vi oppdaget Naivilo deodorant.  

En ny, spennende irsk serie med naturlig deodorant som nylig ble nominert som finalist i Free From Skincare Awards 2020. Naivilos fokus er å skape luksuriøse, naturlige prebiotiske deodoranter for den helsebevisste og økologisk bevisste forbrukeren.

Prebiotika forårsaker gunstige underarmbakterier som begrenser veksten av kroppsluktfremkallende bakterier.

Deodorantene er alle håndlaget av Olivia hos Naivilo ved å kun bruke økologiske,  naturlige ingredienser som lindrer og nærer den følsomme huden i armhulene. Naivilos deodoranter lar kroppen få svette og detoxe naturlig uten ubehagelig kroppslukt.' 

Naivilo bruker bare bærekraftige råvarer i resirkulerbar emballasje for å minimere miljøpåvirkning.

Den første deodoranten på markedet heter Energise og gir deg virkelig glød fra innsiden og ut med sin perfekte oppskrift. Laget for å gi deg en ekstra gnist av energi samtidig som deodoranten jobber hardt for å nøytralisere lukt. En skjønn fusjon av sitronmynte, palmarosa og eukalyptus oljer gir deg ultra kraftig beskyttelse mot kroppslukt, uansett hva dagen bringer.

Vi har selvfølgelig testet deodoranten og nå etter 8 ukers bruk er vi helt overbevist, dette er den perfekte deodorant.

Tips til bruk!  Hvis du er uvant med å bruke naturlig deodorant kan det ta et par uker før kroppen din får detoxet og blir kvitt kjemikalier. Etter et par ukers bruk vil du merke at du svetter litt mindre, og at svetten ikke lukter. Vi hos Organic Beauty er svært aktive i både jobb og trening og føler at deodoranten holder deg luktfri hele dagen.

Finn den her 

 

1. Dartigues JF, Gagnon M, Michel P et al. (1991) [The Paquid research program on the epidemiology of dementia. Methods and initial results]Rev Neurol (Paris) 147, 225-230.

2. McGrath KG (2003) An earlier age of breast cancer diagnosis related to more frequent use of antiperspirants/deodorants and underarm shavingEur J Cancer Prev 12, 479-485.