Hvorfor bruke nattkrem?

Vi får ofte spørsmål om hvorfor bør man ha en nattkrem, kan man ikke bare bruke dagkremen også på natten? 

Før vi går inn på forskjell på nattkrem og dagkrem så skal vi se nærmere på hva som skjer med hudens funksjoner nattestid.

PÅ dagtid er kropp og hud opptatt med å beskytte seg mot ytre og indre skader fra stress, forurensing, sol, stråling osv.

På kvelden når vi begynner å roe oss ned så skjer det samme med huden vår. Den er ikke lenger opptatt med å beskytte seg mot alt den utsettes for på dagtid. Nå går den over i reparasjonsmodus. 

Hormonet melatonin øker på kvelden og gjør oss trøtte samtidig som det hjelper huden med å repareres.

Når vi får en god natts søvn så øker også produksjon av veksthormon (HGH) som booster hudens fornyelsesprosess og celledeling.   Flere studier viser at hudceller fornyer seg raskere på natten, det kan faktisk doble, og mellom kl 2 og 4 kan det tredobles.

På natten så endrer også temperaturen i huden seg. Den blir litt varmere, noe som igjen gjør at den kan bli mer tørr. Samtidig taper huden fukt.  På natten produserer huden mindre talg så den har ikke det samme beskyttende laget med naturlig olje, det fører til tap av vann og skjer i de tidlige morgentimer. Så ekstra nærende serum og krem på natten er avgjørende.

Hvordan kan vi så utnytte det vi vet om huden vår og hjelpe den med å repareres og fornyes?

Det aller viktigste.  Gode rutiner.  Og hvis du er den som synes det er  vanskelig å få gjort kveldsrutinen din fordi du er for trøtt?  Start tidligere på kvelden. Gjerne etter at du har kommet hjem.


HUDPLEIE PÅ KVELDEN

 

  1. Rens. Selv om du ikke bruker foundation eller sminke er det avgjørende å detoxe huden og rense den for all smuss og forurensing som har samlet seg i løpet av dagen. Velg den rensen som passer din hudtype.  Se utvalget av Voyas renseprodukter her. 
  2. Toner. Bruk en god fuktspray som gir næring og deilig fukt. Voyas Ritzy Spritzy har hyaluronsyre (sodium hyaluronate – en avledet form av hyaluronsyre med mindre molekyler som gjør at den lettere trekker inn i huden)  Hyaluronsyre gir intens fukt og minimerer effekten av tap av fuktighet som oppstår i de tidligere morgentimer.
  3. Spot behandling.  Har du tendens til akneutbrudd kan du påføre en liten ert med Voyas Porefection på utsatte områder.
  4. Serum. Et deilig, nærende og  reparende serum på¨natten gjør underverker for huden. Voyas My Little Hero har 15 oljer og ekstrakter som i synergi jobber med å fornye og reparere skadet DNA.  Føllg med for blogginnlegg neste uke om Voyas alger og helt ferske studier som viser hvorfor alger i hudpleie er så viktig..
  5. Nattkrem. En nattkrem er formulert på en helt annen måte enn en dagkrem. Den har mer nærende oljer samt ekstrakter som jobber intenst med kollagenproduksjon, cellefornyelse og reparasjon av skadet DNA.  En dagkrem skal gi fukt og beskytte mot miljøskader, en nattkrem er formulert  med mer intens konsentrasjon av reparerende og fornyende ingredienser som bistår huden i fornyelses og reparasjonsprosessen som skjer over natten. Så hvis du ønsker ekstra boost og hjelp på natten så velg en rik og spesialformulert krem laget spesielt til dette bruk. 
  6. Øyekrem eller øyemaske.  Påfør et tynt lag for maksimum reparasjon av den tynne, fine huden ved øynene.
  7. Ekstra boost til skjønnhetssøvnen.  Mitt tips er å bruke et tynt, tynt lag av Maskerade oppå nattkremen. Den vil forhindre tap av fukt, samtidig som pro kollagen ekstrakter jobber intenst med å fornye og reparere. 

Og husk, for optimal hud, så er det viktigste gode rutiner.  Du vil ikke se resultater over natten, men er du flink med rutinene dine så vil du både se og føle effekten i løpet av få uker.

Er du usikker på hvilke produkter som passer for deg?  Ta en tur innom en av Voyas forhandlere og få hjelp av hudpleiere der.  De er spesialutdannet i både hud samt kan Voyas produkter og vet hvordan de best skal sette sammen et optimalt hudpleieprogram som passer nettopp din hud.

Voyas nattkremer

Dream Creme fra Voya passer en moden og tørr hud.  Den er beriket med laminaria ekstrakt, sodium hyaluronate, argan olje, valurt, sheasmør, jerikorose og havslyng som booster kollagen produksjon, fornyer og remineraliserer samt reparerer og bedrer hudens evne til å fornye seg selv.

Dusk to Dawn er en nattkrem som passer de fleste hudtyper.  Den er beriket med himanthalia alge, kaktus pære olje, granatepleekstrakt, gresskarkjerne olje, jojobaolje og davidson plum ekstrakt.  Kremen jobber intenst med å booste kollagenproduksjon over natten så huden blir mer smidig og elastisk, den reparerer miljøskader samtidig som den bedrer hudens tekstur og strammer porer.