Voya og miljøvennlig algeinnhøsting

VOYA er inspirert av en 300 år gammel tradisjon  med å bade i alger. Dette er Irlands eneste ur behandling. VOYA er voktere av denne tradisjonen, gjennom miljøvennlige innhøstingsmetoder. Algebad som spabehandling går tilbake hudrevis av år i Irland og VOYA blir ofte kreditert for å ha bragt denne behandlingsmåten tilbake til liv.

Ville, økologiske håndhøstede alger
Irlands nordvestkyst er en av verdens reneste og minst forurensede. Her er det så å si nesten ikke skipstrafikk og ingen industri som forurenser. Mye av jordbruket drives økologisk så ingen miljøgifter som renner ut i havet. Derfor blir også algene så rene og er sertifisert økologisk og godkjent av  IOFGA (Irish Organization of Farmers and Growers Assocation). Kystlinjen er kjent som The Wild Atlantic Way. En sensorisk reise gjennom ragende klipper, pittoreske byer , bortgjemte strender og episke bukter. Absolutt alt av alger fra VOYA er økologisk og høstet for hånd av lokale eksperter på algeinnhøsting. Dette sikrer at kun de beste algene høstes inn for å kunne brukes i deres økologisk sertifiserte produkter. Algeinnhøsting for hånd sikrer at algene vokser ut igjen innen 8 måneder og at det delikate marinelivet ikke skades.

HARVEST | VOYA fra VOYA på Vimeo.

 

Vitenskapelig bevis
Mer enn 80% av algene består av mineraler, vitaminer og andre bioaktive stoffer, noe som gjør det til virkelig superfood for huden. Algene har en spesielt fuktgivende effekt på huden og mykgjør og lindrer. Etter lang tids testing gjennom et vitenskapelig program så har VOYA nå bevist, med hjelp fra forskningsinstituttet Shannon Biotechnology, at VOYAs alger drastisk øker hudens evne til å bekjempe frie radikaler, som igjen beskytter huden mot miljøskader og forebygger for tidlig aldring. .

Økologisk sertifisert
VOYAs produkter er sertifisert av britiske Soil Association, gullstandarden når det gjelder økologisk sertifisering. Minst 70% av ingrediensene må være økologisk sertifisert, resten naturlig. I tillegg må det stå tydelig på produktet hvor mange % som er økologisk. På de fleste av Voyas produkter er denne prosenten opp mott 100% så produktene er superkonsentrert og med kun det beste naturen har å by på. VOYA sier nei til testing på dyr, både på produkter og ingredienser, nei til GM (genmodifiserte) ingredienser, nei til parabener og syntetiske farger og dufter. VOYA sier ja til miljøvennlig og fairtrade innhentede ingredienser, og ja til å bruke naturlige dufter og farger fra planter og blomster. Ja til å bruke biologisk nedbrytbare ingredienser, minimalt med innpakking som best kan gjenbrukes for å beskytte miljø, natur, dyr og biodiversitet.