Hvordan velge trygge duftlys

For å finne fram i jungelen av duftlys og være sikker på at du velger et som er trygt så må en undersøke litt ekstra. Det er per idag ingen lov som sier at duftlys må merkes på lik måte som mat og kosmetikk. Noen smarte tips er å:
 • Unngå duftlys der merkingen er uklar.
 • Sjekk hvilket land duftlysene er produsert i, og undersøk mer om produsenten som har laget de. Hva står de for, er de opptatt av miljø, fornybare ressurser og trygge produkter?
 • Velg et duftlys som er basert på ren, vegetabilsk voks
  Rapsvoks og fairtrade NON GMO soyavoks, bivoks og kokosvoks er trygge å brenne, det brenner rent og gir samtidig lang brennetid.  Denne typen voks kommer også fra fornybare kilder så i tillegg bra for miljø.
 • Se etter væker som er laget av bomull eller hemp, og som er helt fri for skadelige metaller som bly og kadmium. Bomullen skal være (NON GMO) dvs. den skal ikke være genetisk modifisert (sprøytet med giftige sprøytemidler)
 • Velg naturlig parfymerte duftlys og unngå de med syntetiske farger og høyt innhold syntetiske dufter.  

Voya Duftlys


Vi fører duftlys fra irske Voya. Lysene er produsert i Irland og laget av en blanding av fairtrade, non GMO soya og rapsvoks. Væken er av NON GMO bomull og duftene er fra naturlige, eteriske oljer. Lysene brenner rent og avgir nydelige naturlige aromaer. Lysene kommer i 4 skjønne dufter og snart lanseres ny duft med kokos og sjasmin. Lysene er på 160 gr / 20cl og brennetid er ca 30 timer +

Velg mellom de skjønne duttene
Afrikansk lime og nellik. Voyas originale duft
Lavendel, rose og kamille
Ingefær og Chai
Bergamott og Sedertre

EQ Love Duftlys

 Våre nye duftlys fra franske Eq Love er produsert i Frankrike, de er laget av ren, europeisk rapsolje, og har bomullsvæke.  Alt er fairtrade og helt uten genmodifiserte ingredienser.  Lokket på lysene, som har et nydelig inspirerende visdomsord, er laget av europeisk bøk og er FSC sertifisert.  De skjønne duftene på EQ Loves duftlys er ca 95-99% naturlig.  Et par av duftene som amber og musk er syntetisk framstilt. Duftene til lysene er inspirert av mytiske surfedestinasjoner.  EQ Love er grunnlagt av surfere med stor pasjon for hav, miljø og fysisk og mental velvære.  Lysene er på 190 gr og brennetid er ca 45 timer. 
Selv om det er minimalt med syntetisk duft i Eq Loves duftlys så anbefaler vi at du går for Voyas duftlys hvis du har parfyme allergi. Husk god sirkulasjon i rommet og unngå å brenne duftlys på små lukkede rom.

EQ Duftlys Bali
 Drøm deg bort til Balis vakre øy med skjønne dufter av vanilje, sandeltre og patsjuli. 

EQ Duftly Biarritz
Drøm deg bort med skjønne dufter av sitrus, hav og krydder fra stranden Grand Plage på Biarritz . 

EQ Duftlys Costa Rica
Drøm deg bort til stranden Santa Teresa på Costa Rica med skjønne dufter av patsjuli, bambus og vannlilje.

EQ Duftlys Maldivene

Drøm deg bort til øya Multi med skjønne dufter av blomsternoter med vanilje og ylang ylang og i bakgrunnen aner man treaktige noter av hvit musk og gaiac tre

EQ Duftlys Sør Afrika

Duftlyset Sør Afrika tar deg med til Jeffreys Bay med sine nydelige dufter av tiare, kokos og ylang ylang..

EQ Duftlys Tahiti

Oppdag en sensorisk reise til Edens hage, hvor kokos, ylang ylang og tiare blomster finnes i overflod.

 

Hvordan får du mest ut av ditt duftlys?

 • For å få mest ut av duftlysene dine så de varer lenge, pass på at du ikke slukker lyset før hele overflaten har smeltet.
 • Første gang du brenner det, la det gjerne brenne et pa timer så det får satt seg.
 • Ikke blås ut lyset, det avgir mye røyk, bruk en lysslukker eller legg et glass over.
 • Etter at du har slukket det, dryss en klype salt i voksen, det gjør at den brenner bedre neste gang du brenner det..
 • Kutt alltid væken til 0,5-1 cm lengde før du tenner det så lyset ikke gir fra seg røyk.
 • Hvis væken har flyttet litt på seg, plasser den forsiktig i midten av lyset så du unngår at glasset blir mørkt.
 • Ikke plasser lyset i trekk mens du brenner det, da forsvinner kanskje duften. Det beste er å ha lyset stående på en base for å beskytte bordplaten eller stedet du setter lyset.
 • Ha gjerne lufting og sirkulasjon i rommet men unngå at lyset står i trekk.
 • Hvis voksen har klistret seg opp langs kanten av glasset, dekk glasset med aluminiumsfolie utenpå og inn litt over kanten, når du da brenner lyset får glasset ekstra varme på siden av folien sånn at voksen renner ned igjen i glasset.  Unngå også å flytte på duftlyset mens det er flytende så du ikke får voks opp etter glasset.
 • På EQ Loves duftlys som kommer med lokk anbefaler vi at du setter lokket på når du ikke bruker lyset for å unngå at det samler støv
Lokkene til EQ Loves duftlys er laget av sertifisert europeisk bøk.  Sertifisert av FSC. *

* FSC sertifisering. Organisasjonen Forests for all forever. Globalt sertifiserings system. Sikrer at treverk kommer fra skog som er ivaretatt og /eller tre fra gjenbruk.