Alger i hudpleie

Ville, økologiske håndhøstede alger


Irlands nordvestkyst er en av verdens reneste og minst forurensede. Her er det minimalt med skipstrafikk og industri, og mye av landbruket dyrkes økologisk. Kystlinjen er kjent som The Wild Atlantic Way. En sensorisk reise gjennom ragende klipper, pittoreske byer, bortgjemte strender og episke bukter. Absolutt alt av alger fra VOYA er økologisk og høstet for hånd av lokale eksperter på algeinnhøsting. Dette sikrer at kun de beste algene høstes inn for å kunne brukes i deres økologisk sertifiserte produkter. Algeinnhøsting for hånd sikrer at algene vokser ut igjen innen 1 til 2 år og at det delikate marinelivet ikke skades.

Vitenskapelig bevis


Mer enn 80% av algene består av mineraler, vitaminer og andre bioaktive stoffer, noe som gjør det til virkelig superfood for huden. Algene har en spesielt fuktgivende effekt på huden og mykgjør og lindrer. Etter lang tids testing gjennom et vitenskapelig program så har VOYA nå bevist, med hjelp fra forskningsinstituttet Shannon Biotechnology, at VOYAs alger drastisk øker hudens evne til å bekjempe frie radikaler 

Les mer om frie radikaler og antioksidanter her….


Angrep fra frie radikaler kan gi

  • Internt stress og betennelse i huden 
  • Rødhet og irritasjon
  • Tilstoppede porer og utbrudd
  • Dehydrert hud
  • Hud kan virke livløs og gusten 
  • Linjer og rynker
  • Hudens celler skades og dør

Mange har en svekket hudbarriere, som kan skyldes bruk av feil produkter, for sterke produkter, for sterke syrepeelinger, klima, vær, uv stråling, forurensing, kosthold, livsstil, stress osv.  Derfor er det spesielt viktig med gode antioksidanter i både hudpleie og kosthold for å beskytte seg mot angrep fra frie radikaler. 

I absolutt alle Voyas alger så finner du 5 svært potente antioksidanter. 

Vitamin A, C, E samt flavonoider  og polyfenoler.  Forskningsresultater på Voyas alger har vist at antioksidant beskyttelsen ved bruk av f.eks. Fucus Serratus algen, som finnes i Voyas serie for sensitiv hud, samt i My Little Hero serumet, gir en økning i antiokisdantbeskyttelse på hele 724%.  Og dette er jo helt fantastiske nyheter.

Antioksidant beskyttelse økt med.

Fucus Serratus: 724%*

Himinthalia Elongata: 533%*

Fucus Vesiculosus: 280%*

Laminaria Digitata: 122%*

Konklusjon:

Alle Voyas alger øker hudens evne til å beskytte seg mot frie radikaler.  Ved å beskytte huden mot frie radikaler så kan det bidra til

  • Å beskytte huden mot for tidlig aldring
  • Å forhindre skader fra forurensning
  • A dempe sensitivitet

*in-Vitro testing ved Shannon Biotechnology Research Centre, Institute of Technology, Tralee