Hvordan forebygge solskader

Endelig har vi sol og sommer og kanskje er du som meg og fokuserer på hvordan best forebygge for tidlig aldring av huden. Hvordan best beskytte huden i sommer mot solens skadelige stråler?  

Og hvilken solkrem skal man velge?  Det finnes utallige solkremer på markedet - men hva er best for deg?  

Og hva er egentlig fysisk mineralfilter og syntetisk solfilter?  Vil du vite mer, les vår blogg her….

Hos oss fører vi kun solkrem med fysisk mineralsolfaktor, dvs. med non nano titanium dioksid og sink, hvor kremen er 100% naturlig basert.  Vi har bevisst valgt å ikke ta inn solkremer som har syntetiske solfilter som kan være skadelig både for oss og for akvatisk miljø.

Må man bruke noe under solkremen til ansikt?

Vi anbefaler å bruke et godt serum med kraftige antioksidanter under solkremen for å gi solkremen en ekstra boost.  Dette vil minimere solskadet hud og for tidlig aldring.

Selv sverger jeg til alger i hudpleie og her er Voyas serum My Little Hero en favoritt.  Visste du at alger reparerer skadet DNA med opptil 50% i løpet av 2 timer?  I tillegg er serumet rikt på kraftige antioksidanter fra naturlig Vitamin C og E som beskytter mot skade fra frie radikaler. Alger og aktive ingredienser booster også kollagen.

En spennende produkt er serumet som er perfekt sammen med Hynt Beautys Sunprep.  Hynt Beautys Vitamin C.  Kraftige antioksidanter og dobbelt boost av Vitamin C med peptider og alger gir ekstra beskyttelse i solen. Flere studier har også vist at Vitamin C har en fantastisk evne til å tilføre fukt til huden, minimere fine linjer samt jevne ut pigmentering.

Har du kombinasjonshud som har tendens til å bli fet utover dagen så anbefaler vi Hynt Beautys skinprep  Et deilig saltvannsbasert serum med hele 5 algeekstrakter fra rød, grønn og brunalge for ekstra solbeskyttelse. Du trenger kun noen få dråper til ansikt og dekollete.  


Voya har nå også kommet med et nydelig Vitamin C serum som fusjonert med VOYAs aktive alger gir utmerket ekstra beskyttelse mot solskader og for tidlig aldring.  Det er gjort utrolig mye spennende forskning på alger og effekten de har på å forebygge aldring av hud.  Et par dråper ekstra før du påfører dagkrem med solfaktor gir en ekstra boost i beskyttelse.

 

Solkrem til ansikt

Vår prisvinnende favoritt til ansikt er uten tvil Hynt Beauty Sunprep.  Fusjonert med alger, hyaluronsyre og fuktgivende og pleiende ingredienser så er den helt unik. Og med en naturlig duft som de fleste bare elsker.

Husk også leppene, en deilig fuktgivende lipbalm med SPF30 gir ekstra beskyttelse og pleie til lepper som lett blir såre.   EQ Love Lipbalm SPF 30

 Hynt Beautys Sunprep med SPF25 er helt fint til daglig bruk. Skal du oppholde deg lenger tid i solen anbefalter vi å  påføre vi litt ekstra med Eq Loves sunstick på utsatte områder som panne og kinn.  Litt frisk farge i kinnene med solstift SPF50+ fra EQ  i fargen Bringebær rosa gir ekstra beskyttelse på utsatte områder.  EQ Loves nye solkrem til baby med SPF 50 er også perfekt hvis du vil ha en solkrem til ansikt med høy faktor.  Denne tetter ikke til porer og gir maks beskyttelse de dagene du skal være lenge ute i solen.  Solkremen har ikke sink, kun non nano titanium dioksid i seg, så perfekt til sart babyhud og like fin til voksen damehud.  Gir en litt hvit farge så mange foretrekker å bruke denne kun på kropp.  Tips er og å blande inn litt Hynt concealer i ønsket farge for å få den perfekte dagkrem med svært høy SPF.

EQ Love har også solkrem til ansikt og kropp for voksne med SPF 50. Den passer godt hvis du er aktiv og skal være på vannet hele dagen. Personlig synes vi hos Organic Beauty at den blir litt for kraftig til daglig bruk siden den er vannavstøtende og kan tette til porene i ansiktet.  Men, de dagene du skal f.eks. padle i flere timer er den perfekt.  EQ Love solkrem med SPF50

Les mer om terminologi i solkrem i vår bloggpost her....

Når skal du påføre solkrem?

Bruker du en syntetisk solkrem må du påføre rikelig med solkrem minst 20 minutter før du går ut, deretter annenhver time.  Med en av våre solkremer med fysisk mineralfilter holder det å smøre på rett før du går ut, et fysisk filter vil virke omgående.

Ca en teskje med produkt på hver arm og hvert ben,  Ansikt, inkludert hals, nakke og ører samt foran og bak på kroppen bør også få en teskje med produkt hver.  Så ca 35 ml med produkt når du skal smøre inn hele kroppen.

Mange påfører i dag for lite solkrem og glemmer å gjenta påføring etter to timer.

Husk også at det er viktig å smøre seg inn igjen etter at du har badet og oppholdt deg i vannet.  Vær obs på at solkremer i spray form kan føre til at man lettere puster inn produktet, så anbefales ikke – hverken med fysisk eller syntetisk filter.

Tenk UV stråling - ikke bare sol og varme

Det er lett å tenke at man kun trenger solbeskyttelse på de ekstra solfylte dagene, men UV stråling kan vi ikke se. Den kan være sterk også på dager det er overskyet.  UV stråling er hovedårsaken til for tidlig aldring av huden, solbrenthet og skader som kan føre til hudkreft. 

Tips:  Sjekk uv-stråling og ozonlag på nettstedet her

 https://uv.nilu.no/

Husk også- skyggen er din venn

Ja, det er deilig å være ute i sol og varme, men forsøk å holde deg vekk fra solen mellom kl 10 – 15,   invester i en god solhatt og gode solbriller, bruk lette, lyse og beskyttende klær.  Går du tur i fjellet eller padler kajakk, smør deg inn jevnlig og ha gode, tynne plagg som dekker huden.

Fukt og næring- utenfra og innenfra

På sommeren er det avgjørende å drikke mye vann og opprettholde væskebalansen.  Og selvfølgelig, huden trenger ekstra fukt.  En fuktfattig hud er mer utsatt for å bli tørr, få rynker og ujevn pigmentering.  Drikk mye vann og ha fokus på sunn diett med ekstra olivenolje på salaten, knask på mandler og valnøtter, legg inn litt chiapudding med blåbær som frokost eller dessert, spis mye bær med gode antioksidanter, fråts i herlige grønnsaker for ikke å snakke om fet fisk som ørret, laks og makrell.  Alt dette bidrar til å dempe betennelse i kroppen og kan hjelpe til med å forebygge for tidlig aldring av hud.

Etter en deilig dag ute

  • Rens.  Etter en lang dag ute har huden godt av en god rens.  Spesielt når solkrem har blandet seg med sommersvette og saltvann.  En deilig rens fjerner uønsket smuss og urenheter som har samlet seg på huden i løpet av dagen.   Er huden din normal til sensitiv anbefaler vi Voyas Cleanse & Mend, har huden en tendens til å bli fet utover dagen så er Cast Away et godt valg.  Og hvis du liker å bruke litt ekstra tid på deg selv så er favoritten dyprensen Totally Balmy.   Selv elsker vi Voyas rensekluter til å fjerne rensen samtidig som huden får en mild eksfoliering.
  • Sol er spesielt uttørkende for huden så den vil setter stor pris på både serum og fuktgivende krem.
  • Føles huden din litt solbrent? Fortvil ikke, Voyas Maskerade til unnsetning. En virkelig livredder for sår og vond hud.  Smør et tynt lag på huden.  Du kan gjerne sove med masken på natten.
  • Er huden ekstra tørr så anbefaler vi fuktbomben Hydra Veil som gir intens fukt og pleie til den tørreste hud. Smør på et bra lag i hele ansiktet og gjerne også på dekollete og hals, la ligge påi 15 minutter før du masser restene inn i huden.
  • Ikke glem leppene. De er spesielt utsatt. Både Maskerade og Hydra Veil maskene kan fint brukes på leppene dine.

Anne Trogstad – Grunnlegger av Organic Beauty.

Jobbet med økologisk hudpleie siden 2009.  Underviser i alle seriene som Organic Beauty fører.  Alt av produkter til hudpleie, kroppspleie samt livsstilsprodukter og kosttilskudd.  Har i tillegg tatt utdannelse innen økologisk kosmetisk kjemi hos Formula Botanica, har stor pasjon for kosthold og ingredienser og hva vi smører på kroppen vår.  Oppdaterer seg kontinuerlig med kurs innen økologisk hudpleie og ingredienser.

Vær oppmerksom på at alt dere finner på bloggen vår kun er til informasjon.  Innhold skal absolutt ikke være noen erstatning for profesjonell legehjelp og diagnose eller behandling. Rådfør deg alltid med lege hvis du er usikker på hudtilstand og symptomer.