Hvordan forberede deg til spabehandling!

Hvem bedre til å gi oss tips til vårt spabesøk enn en spa terapeut! Vi snakket med Shona Tarrant, leder av The Dawson Spa på nyoppussede Dawson Hotel i Dublin City Center om hva man bør gjøre på spa.

Å gå til et spa for aller første gang er alltid spennende, og disse enkle tipsene vil gjøre din opplevelse  avslappende og minneverdig. Hvis du allerede er en vanlig besøkende så gir dette deg noen nyttige tips om hvordan du kan gjøre ditt neste besøk uforglemmelig!

Tick ​​Tock!

Når du bestiller time, tenk at du skal ha litt ekstra tid før timen begynner til å byte til badekåpe og tøfler. De fleste spa gir deg ofte beskjed om å møte 20 - 30 minutter før timen. Da har du tid til å skifte, roe deg ned samt til å fylle i konsultasjons skjema før behandlingen din starter.

Spa Etiquette

Kommer du for sent til timen så vil det korte ned på den dyrebare tiden du har satt av til deg selv.  Så gi deg selv litt ekstra tid og hvis du har mulighet, gå gjerne inn i spa først.  Din tid er viktig.

Må du avbestille?

Når du bestiller time får du beskjed om avbestillingsregler, de fleste spa har frist på 24 timer for å endre eller avbestille timen. Så vær oppmerksom på regler og pass på at du gir beskjed hvis du må endre time.

FORBEREDELSE TIL DIN BEHANDLING

FOR DAMENE

Avhengig av behandlingen, er det ikke mye du trenger å gjøre for å bli klar fortimen din. Spiste du et deilig hvitløksmåltid dagen før så anbefales et oppfriskende drops så ikke terapeuten din tydelig merker hva du spiste til middag dagen i  forkant.

Voksing – pass på at hårene er lange nok når du skal inn og vokse. Dette vil være avhengig av området som skal vokses, men de fleste kunder vil ha voksing hver 5-6 uker, igjen avhengig av hårvekst. For best resultat, unn deg en god skrubb dagen i forveien. Dette bidrar til å fjerne eventuelle døde hudceller og forebygger inngrodde hår. Vi elsker VOYAs “Time To Shine” her i The Dawson Spa. Skrubben er fantastisk i forkant av voking, den bidrar også til å hindre inngrodde hår. 

Massasje – Mange damer som kommer inn for massasje stresser ofte litt hvis de ikke har fått tid til å vokse bena før massasjen.  Dette er ikke noe å stresse med, terapeuten konsentrer seg på jobben sin og har fokus på områder med spenning.

Ansiktsbehandlinger – Når du bestiller en ansiktsbehandling, så anbefales det helst på en dag du ikke må ta på masse sminke etterpå. Dette gjør at huden din får pustet og virkelig nyttegjort seg av alle de skjønne produktene den har fått i løpet av behandlingen.  Mange ansiktsbehandlinger, inkludert våre VOYA ansiktsbehandlinger her i Dawson Spa inkluderer hodebunnsmassasje for den ultimate nytelse. Dette betyr at håret ditt får olje i seg. Hvis du ikke ønsker å ha noe i håret, gi beskjed til terapeuten når du kommer til timen og be om å få en håndmassasje i stedet for hodebunnsmassasje.  

FOR HERRER

De fleste spa anbefaler menn å barbere seg dagen før ansiktsbehandling. Dette sikrer at huden ikke er altfor følsom. Utenom det så er det ikke mye å tenke på, bare bestill deg time på spa, kom som du er og...

La velværen begynne ……

Er det første gang du kommer til spa så må du som regel fylle i et konsultasjonskort med informasjon om helse. Dette gjelder generelle helsespørsmål om allergier, sykdommer etc. som kan ha noe å si for behandlngen.  Gi alltid terapeuten beskjed hvis du er gravid.

Etter at du har fylt ut dette, vil du bli vist til garderobe der du kan låse inn verdisaker.  Selv om det finnes låsbare garderobeskap anbefaler vi at du lar verdisaker og smykker ligge igjen hjemme.  Endel spa har også mobilforbud, så la mobilen være igjen i garderobeskapet og husk å sette den på lydløs. Det er ikke tvil om at den beste spaopplevelsen, den får du uten wifi.  Så sett omverdenen litt på pause og nyt din "Me Time ".

Når det gjelder behandlingen så er det å føle seg trygg og komfortabel avgjørende.  Du vil alltid være tildekket av håndklær og det er kun området det jobbes med som avdekkes.  De fleste spa har også varme i benken samt varme tepper.  Hvis du synes musikken i rommet er litt høyt så gi beskjed før behandlingen starter. Husk, dette er din tid.  Ofte vil terapeuten kort fortelle deg hva behandlingen går ut på og prate så lite som mulig under selve behandlingen. Har du spørsmål så ta gjerne dette etter behandlingen. Jo mer du slapper av og hviler under behandlingen, jo bedre effekt får den. Får du massasje vil terapeuten ofte spørre deg om hva slags trykk du foretrekker, husk at for å forebygge og løse opp så er det ikke alltid en hardhendt massasje er den beste, mellomtrykk gjør ofte underverker for da ligger du ikke så anspent. 

Sist, og absolutt ikke minst, den viktigste delen av spa etikette – å lene seg tilbake, slappe av og nyte velværen!