Hudpleierutine på reise til varmere strøk

Ferieplaner til varmere strøk?

Og litt stressa med tanke på hvordan huden takler overgangen til varme og sol?

En uke eller to i syden med sand, saltvann og sol er gjerne ikke det huden er mest glad i. Er du og en av de som føler at porene stopper seg til og at huden kan bli mer sensitiv og irritert?

Så hva kan gjøres for at huden er like fin etter ferie.  Og hvor mange produkter og hva bør en egentlig ha med? Og hvordan best forebygge for tidlig aldring?

Her deler jeg mine favoritt tips til produkter jeg har med på ferie. Så ingen grunn til panikk, med gode produkter og rutiner er huden like fin etter ferie.

 

PÅ REISE

 


 

I kofferten har jeg alltid med solkrem da det kan være vanskelig å finne gode solkremer som er både økologiske og miljøvennlige på reisedestinasjonen..   Hynt Beauty Sunprep til ansikt, og EQ Love SPF 30 og 50 til kropp. I tillegg har jeg alltid med en sunstick for ekstra beskyttelse på kinn og nese.  

Endelig framme, klar for ferie!

Alltid med i vesken – solkrem. Om det er overskyet eller sol, solkrem er med. Opp mot 90% av for tidlig aldring skyldes solens farlige stråler så her er det bare å smøre seg inn. 

Vil du ha fler tips til hvordan passe på huden i solen og hvorfor du skal velge miljøvennlig og økologisk solkrem så kan du lese blogginnlegget mitt her…..

 

HVA SLAGS HUDPLEIERUTINE PASSER BEST TIL STRANDFERIE?

Hudpleie rutine når jeg er ved sjøen er ikke så forskjellig fra daglig rutine. Jeg liker gode og enkle rutiner, da blir de gjerne fulgt.

På dagtid er fokus å beskytte mot solens skadelige stråler. På kvelden er fokuset å reparere og forhindre skader. Saltvann, sand og svette sliter også på huden.

Her er mine sommerrutiner når jeg er på reise, enten det er i Syden, i Asia eller på hytta i Sandefjord.

Trinn 1. Rens 
Start dagen med litt kjærlighet og omtanke til huden din og bruk en deilig rens som effektivt fjerner smuss og talg som har samlet seg på huden i løpet av natten.  Unngå renseservietter som ofte har uttørkende ingredienser og som ikke alltid er like miljøvennlig produsert. Rensen skal balansere og gi fukt, du skal ikke føle at huden er stram etter du har renset.

Min favoritt på reise er Cleanse & Mend. Den passer til normal, sensitiv og tørr hud. Har du kombinert, fet hud så anbefaler jeg Cast Away. Begge rensene fjerner effektivt øyesminke så supre multitasking produkter.

Trinn 2. Serum
Jeg sverger til alger i hudpleie og her er Voyas serum My Little Hero en favoritt.  Visste du at alger reparerer skadet DNA med opptil 50% i løpet av 2 timer?  I tillegg er serumet rikt kraftige antioksidanter fra naturlig Vitamin C og E som beskytter mot skade fra frie radikaler. Alger og aktive ingredienser booster også kollagen.

Synes du My Little Hero kan bli litt for kraftig og nærende for huden din så anbefaler jeg Hynt Beautys skinprep. Et deilig saltvannsbasert serum med hele 3 algeekstrakter for ekstra solbeskyttelse. Du trenger kun noen få dråper til ansikt og dekollete.  Har du en mer kombinert / fet hud er det denne du skal ha.

Trinn 3. Solkrem
Hudpleie ved sjøen dreier seg om en ting. Solkrem. Smør deg godt inn før du skal ut. Og gjente hver 1 – 2 timer avhengig av om du er i skyggen eller oppholder deg i solen. Hynt Beauty Sunprep til ansikt, og EQ Love til kropp. Husk ører, oppå føtter og alle små kriker og kroker som er lett å glemme.  
I blogginnlegget om hvorfor velge miljøvennlg solkrem finner du og en fin guide for solvettregler.  Les den gjerne her...

Med Hynt Beautys Sunprep får du både solkrem og fuktighetskrem i ett så en fantastisk multitasker. 

Skal du surfe, padle kajakk, være ute på vannet så sverger jeg til EQ Loves Sunstick med SPF50+  Denne sitter fantastisk godt og beskytter effektivt. 

Husk å ha med deg tynne langermede gensere som gir ekstra beskyttelse, hatt, caps, solbriller. 

Solkremene vi fører har alle fysisk filter og bruker zinc eller titanium dioksid, non nano, som er coatet med jojoba esters. Solkremene er også «korallvennlige» og skader ikke akvatisk mijlø.


KVELDSRUTINE PÅ SOLFERIE

Trinn 1. Rens
Etter en lang dag ute på tur eller på stranden er det på tide å kvitte seg med all svette, sand og solkrem som sitter i huden. På ferie holder jeg det enkelt, ingen dobbeltrens. Jeg har med meg en rens, og Voyas krembaserte rens fjerner svette, smuss og solkrem skånsomt og effektivt.

Trinn 2. Igjen serum
Jeg sverger til My Little Hero, men jeg vet mange er helt avhengig av Voyas Balancing Act eller Palmarosa Serum. Voyas økologiske serum inneholder alger og aktive ekstrakter som booster kollagen og cellefornyelse og minimerer pigmentering. Noen få dråper på ansikt og dekollete er alt du trenger. Så igjen, velg serum etter hudtype. 

Trinn 3.  Fukt
En deilig nattkrem gjør underverker for huden. På ferie har jeg en forkjærlighet for Voyas Dusk to Dawn som er spesielt god på å booste kollagenproduksjon. Den har også en deilig og kjølende effekt på huden. Husk å smøre inn både hals og dekollete. Et tynt lag holder. Denne nattkremen passer alle hudtyper. Jeg har også med litt Bright Eyes øyekrem i en liten beholder som brukes på natten.

Trinn 4. Mer fukt -maske
Mitt magiske produkt, Voyas Maskerade. Helt fantastisk for å lindre sår og vond hud, reparere solskader og booste kollagen. En virkelig beauty sleep mask. Et produkt du IKKE vil reise på ferie uten  Jeg smører et tynt lag på huden over nattkremen, også er jeg klar for min skjønnhetssøvn.

Skulle du være så uheldig å bli solbrent så er denne masken helt fantastisk. Økologiske alger og aloe vera, grønn te og hibiskus ekstrakt gjør underverker for huden.  Jeg elsker også fuktspray  og har alltid med Voyas Ritzy Spritzy fuktspray. Den er rik på kraftige antioksidanter som beskytter huden mot fri radikaler. Ha den gjerne med i strandvesken og tilfør deilig fukt i løpet av dagen.


Ekstra tips

Så tenker du sikkert, hva med skrubb, syrepeel osv.

Jeg er tilhenger av skrubb og syrepeel for å holde huden min fin og myk og ha glød, men de døde hudcellene er der av en grunn, og det er for å beskytte. Så på ferie med sterke uv stråler er jeg forsiktig med eksfoliering. 1 gang i uken holder.

Er jeg på ferie i en uke så venter jeg med skrubb til jeg kommer hjem, er jeg på reise mer enn en uke så har jeg med Voyas Radiance. En mild enzympeel som effektivt fjerner døde hudceller og jobber i dybden med å minimere pigmentering. Voyas bambus skrubb til ansikt, Love a Scrub er også et alternativ, men ikke å anbefale hvis huden din er sår og vond etter sol, sand og saltvann.  

Er huden din fet så anbefaler jeg at du bruker Voyas Luminosity syrepeel 1 gang i uken. Husk bare å være ekstra påpasselig med å bruke solkrem.

Som en recap

Hudpleierutiner i solen dreier seg om sokrem, mer solkrem og fukt.  Beskytt deg mot de skadelige strålene og tilfør masse fukt, og husk alltid å ha med Voyas Maskerade på tur. Den er en livredder.  

 

God tur!!