Hvordan rense ansiktet for optimal glød i huden

Rens, rens, rens. Absolutt første bud for å få huden du drømmer om. Her hjelper det ikke med noen snarveier, rens morgen og kveld. Mange har en hud som er i ubalanse og det å bruke feil renseprodukter og renseservietter som tørker ut huden er en av årsakene. 

I mange renseprodukter finner du sulfater,  dette leses som sodium lauryl sulfate, sodium laureth sulfate på ingredienslisten. Sulfater er for sterkt for huden din, de fører til at overhuden din blir dehydrert og tørker ut. Har du en fet og uren hud som tørkes ut av renseprodukter så vil den tro at den er tørr, produserer mer talg og dette fører til en vond sirkel med hud i enda mer ubalanse.

Bytt til en deilig økologisk sertifisert rengjøring, huden din vil takke deg. VOYAs Cleanse & Mend fjerner effektivt mascara og smuss på huden. Du trenger kun en bitteliten ert, dette er superkonsentrert. Masser rensen inn i huden, fukt deretter fingrene med vann og masser litt ekstra. Deilig pleiende ingredienser ikke bare rengjør men tilfører masse superfood til huden allerede på trinn 1 av din hudpleierutine. Nydelige fuktgivende og cellefornyende ingredienser som VOYAs alger, solsikkeolje, sheasmør, jerikorose, gresskarkjerneolje, solbær og plommeolje... fusjonert med de skjønneste botaniske ekstrakter og essensielle oljer. Selvfølgelig økologisk sertifisert, helt uten alt som er eller kan tenkes å være skadelig for både deg og for miljø. Og hverken produkt eller ingredienser er testet på dyr. Så husk, se etter logo - Soil Association. Det er din trygghet.

Rens på kvelden

For mange så holder det med en rengjøring av huden på kvelden men hvis du bruker make-up og bor i en storby med mye forurensning så er det fordelaktig å gi huden en dobbeltrens på kvelden. Start med en god rens tilpasset din hud, for en sensitiv til normal og tørr hud så er VOYAs Cleanse & Mend helt perfekt. Har du kombinert hud / fet hud så anbefaler jeg VOYAs Cast Away. Nydelige ekstrakter fra alpaflor og davidsom plum fjerner døde hudceller, demper betennelse og talgproduksjon samtidig deilig fuktgivende og kollagenfremmende ingredienser som honning og alger. 

Hvis du virkelig vil gi huden din det lille ekstra så anbefaler jeg på det sterkeste å avslutte rengjøringsritualet på kvelden med VOYAs antiageing dyprensebalm Totally Balmy. Dette produktet vant prisen beste nye økologiske produkt i Norge på Stella & Costumes skjønnhetskåring i 2013. Og ikke uten grunn.  En deilig dyprens rengjør i dybden, de gode oljene løser effektivt opp smuss og talg fra porene. Bruk en spatel, ta en liten ert på fingrene og masser deretter direkte på huden med sirkelbevegelser. Husk hals og dékollete. Bløtlegg VOYA’s økologiske bomullsklut i varmt vann og skyll av.  Denne fairtrade kluten følger med i pakken når du kjøper Totally Balmy og kan fint vaskes på kokevask. Plasser kluten over ansiktet og hold i 3 – 5 sekunder. Repeter gjerne en gang til. Skyll kluten i varmt vann for å fjerne make-up og rensebalm, kluten kan så benyttes til å eksfoliere huden. Bløtlegg kluten i kaldt vann og påfør direkte på ditt nyrensede ansikt som en avslutning på rensen for å lukke porene. Avslutt med å tørke huden med en varm, tørr klut. 

Dette kan for mange føles som et hav av tid å bruke på huden, hvis du vil ha en rask renserutine så hold deg til kremrensen Cleanse & Mend eller gelerensen Cast Away. 

Men, vil du derimot gi huden din den ekstra kjærlighet og omtanke den fortjener så prøv vår Totally Balmy. Jeg lover, du blir ikke skuffet. Og huden føles rengjort og silkemyk. Samtidig som vi rengjør så vil vi også tilføre deilige antiage ingredienser.  I VOYAs Totally Balmy finner vi bl.a. økologisk kaldpresset avokadoolje. Rik på aminosyre proteiner, potassium og vitamin A, B1 og B2, D og E. Rik på lecithin. Kjent for å være den mest fuktigvende fruktoljen. Perfekt til tørr og moden hud da den er svært nærende og har kraftige antioksidanter som beskytter mot skade fra frie radikaler.

Rens på morgenen

Hvorfor rengjøring på morgenen? Vi har jo allerede foretatt renserutinen kvelden i forveien. Vel, mens du sover så er huden i reparasjonsmodus og vil skille ut giftstoffer og talg. Blir dette liggende på huden så vil ikke produktene du bruker på dagtid ha like god effekt. Start med en ren hud, du vil fort se resultater.

Både VOYAs rengjøring Cleanse & Mend og Cast Away kan du fint sette på dusjhyllen. Så er renserutinet gjort på en svisj. Her er det ingen unnskyldning. En god rengjøring gjør at huden din kommer i balanse, den vil se sunnere ut og gi bedre glød.

 

Anne Trogstad – Grunnlegger av Organic Beauty.

Jobbet med økologisk hudpleie siden 2009.  Underviser i alle seriene som Organic Beauty fører.  Alt av produkter til hudpleie, kroppspleie samt livsstilsprodukter og kosttilskudd.  Har i tillegg tatt utdannelse innen økologisk kosmetisk kjemi hos Formula Botanica, har stor pasjon for kosthold og ingredienser og hva vi smører på kroppen vår.  Oppdaterer seg kontinuerlig med kurs innen økologisk hudpleie og ingredienser.

Vær oppmerksom på at alt dere finner på bloggen vår kun er til informasjon.  Innhold skal absolutt ikke være noen erstatning for profesjonell legehjelp og diagnose eller behandling. Rådfør deg alltid med lege hvis du er usikker på hudtilstand og symptomer.