Hva finner du i kosttilskudd?

HVA BEFINNER SEG EGENTLIG I KOSTTILSKUDDET DITT?

Kosttilskudd kan føre til bedre velvære og gi økte helsefordeler, men ikke alle kosttilskudd er laget likt. Dessverre finnes det flere kosttilskudd på markedet som er bygget opp av billige fyllstoffer, tilsetningsstoffer og annet som gir liten næringsmessig verdi når det kommer til helse. 

HVORFOR BRUKER MAN BILLIGE FYLLSTOFFER OG TILSETNINGSSTOFFER?

Det er nok mange årsaker til at selskaper bruker billige fyllstoffer og tilsetningsstoffer i sine kosttilskudd. Produksjonskostnadene reduseres drastisk hvis man bruker ekstra ingredienser som har lav kost, er effektive i å stabilisere produktet for å få ønsket konsistens eller utseende.  Noen ganger tilsettes også en type mengde fyllstoff så det blir mer ut av kosttilskuddet og en tror at en får mer for pengene, selv om denne ingrediensen ikke gir noen spesiell helsefordel eller velvære effekt.

 

OFTE BRUKTE FYLLSTOFFER I KOSTTILSKUDD

MAGNESIUM STEARAT

Har blitt brukt i flere tiår i matvareindustrien som et emulgeringsmiddel, fortykningsmiddel og bindemiddel i tillegg til at det gjør at et produkt ikke klumper seg. Det blir ofte brukt som en inaktiv ingrediens i produksjon av farmasøytiske tabletter, kapsler og pulver.

TITANIUM DIOXIDE

Dette mineralet brukes ofte som et fargestoff for å gi kosttilskudd en klar,  hvit farge som gjør at de ser mer attraktive ut. Denne ingrediensen er også kjent som E171, helt uten noen kjent næringsverdi. Studier har også gitt uro for at denne ingrediensen kan føre til celleendring og påvirke fordøyelseskanalen. Faktisk så annonserte Frankrike planer om å stoppe å bruke E171 i matprodukter fra Januar 2020 da det ikke finnes noen konkrete bevis for at denne ingrediensen er 100% sikker. 

KUNSTIGE SMAKER OG FARGER

FDA sier at kunstige farger kan tilføres kosttilskudd for å minimere tap av farge, korrigere naturlige fargevariasjoner samt fremme farger som finnes naturlig.

Kunstige smaker tilsettes ofte for at kosttilskuddet skal smake bedre. Ikke alle kunstige tilsetningsstoffer er skadelige, men det er heller ikke mange som gir noen reell næringsverdi som støtter helse og velvære. 

 

SJEKK ALLTID INNHOLDSFORTEGNELSE

Vi anbefaler at du går nøye gjennom og sjekker ingredienslisten i ethvert kosttilskudd du ønsker å kjøpe for å se om de innehar noen av ovennevnte ingredienser. Og hvis du ser noe du ikke er helt sikker på hva er, så gjør en liten ekstra sjekk for å finne ut om ingrediensen er inkludert for å gi kosttilskuddet et bedre utseende eller smak, eller om det er der for øke kvaliteten av kosttilskuddet.

 

SEA ÓR 

Hos Sea Ór, Voyas kosttilskudd med alger, så legger vi all vår kraft i å bruke kun de reneste og mest fordelaktige ingredienser og vi unngår totalt å bruke skadelige og billige fyllstoffer og tilsetningsstoffer uten noen næringsverdi som kan minimere kvaliteten og fordelene av produktet vårt. 

SEA ÓR, Voyas serie med naturlige kosttilskudd som inkluderer Hår, Hud og Negler og Orplex Kropp er formulert med en unik fusjon av miljøvennlig innhøstede alger fra Irlands ville Atlanterhavskyst samt vitenskapelig utvalge naturlige ingredienser som skal fremme helse og velvære fra innsiden og ut.  Disse kosttilskuddene passer også veganere og er glutenfri.

NB! Søk alltid råd hos lege før du endrer kosthold og starter på kosttilskudd.  Dette er spesielt viktig hvis du er gravid.

 

Anne Trogstad – Grunnlegger av Organic Beauty.

Jobbet med økologisk hudpleie siden 2009.  Underviser i alle seriene som Organic Beauty fører.  Alt av produkter til hudpleie, kroppspleie samt livsstilsprodukter og kosttilskudd.  Har i tillegg tatt utdannelse innen økologisk kosmetisk kjemi hos Formula Botanica, har stor pasjon for kosthold og ingredienser og hva vi smører på kroppen vår.  Oppdaterer seg kontinuerlig med kurs innen økologisk hudpleie og ingredienser.

Vær oppmerksom på at alt dere finner på bloggen vår kun er til informasjon.  Innhold skal absolutt ikke være noen erstatning for profesjonell legehjelp og diagnose eller behandling. Rådfør deg alltid med lege hvis du er usikker på hudtilstand og symptomer.