Algevitenskap

Alger har vært brukt i over 300 år i Irland i behandling av forskjellige hudtilstander samt lindring av revmatisme og leddgikt. Alger absorberer næring fra havet og opp mot 80% av planten er sammensatt av viktige mineraler, vitaminer og andre bioaktive sammensetninger.

I alger finner man et bred utvalg av livsviktige næringsstoffer som fiber, kalsium, potassium, magnesium og jern. Alger er også viden kjent for sitt høye jod innhold som støtter vedlikehold av en sunn hud. I tillegg inneholder alger viktige vitaminer som VitaminA, B1, B2, B3, B6 og C samt folsyre. Faktisk så er alger så unikt at det er en av de få naturlige plantebaserte kildene til vitamin B12. 

Alger inneholder også flere bioaktive sammensetninger som du ikke finner noe annet sted, bl.a.:

Fucoxanthin, en kraftig antioksidant som tillintetgjør skadelige frie radikaler og reaktive oksygenforbindelser som kan skade kroppens celler. 

Florotanniner, en type polyfenol med kraftige antioksidant egenskaper som bekjemper frie radikaler som kan skade celler og DNA.

 

VITENSKAPELIG BEVIST

VOYA samarbeider med de mest anerkjente kosmetiske vitenskapsmenn for å formulere sine svært effektive algebaserte ansikt og kroppsprodukter. Den siste uavhengige forskningen Voya har gjort i samarbeid med Shannon Biotechnology forskningssenter på Instituttet for teknologi i Tralee bekrefter at alger har en dyptvirkende effekt på antioksidant beskyttelse, kollagen produksjon samt kvaliteten på hudens barriere.

ANTIOKSIDANT BESKYTTELSE

Vitenskapelig forskning har vist at når man blir utsatt for oksidativt stress over tid vil det føre til for tidlig aldring av huden. Frie radikaler som er hovedårsaken til dette angriper oss på daglig basis. Frie radikaler kommer bl.a. fra stress, usunt kosthold osv, men det er også flere eksterne faktorer som gir angrep fra frie radikaler som forurensning, UVA/UVB stråling, fyring i hus osv. 

Les mer om antioksidanter og frie radikaler HER.

Ved å beskytte huden mot skade fra frie radikaler vil man forebygge for tidlig aldring samt minimere hudens sensitivitet. Alle VOYAs alger er vitenskapelig bevist å øke hudens evne til å bekjempe frie radikaler med over 100%.

De forskjellige algene har vist at de øker hudens antioksidant beskyttelse med følgende prosent:

 • Fucus Serratus: 724%*
 • Himanthalia Elongata: 533%*
 • Fucus Vesiculosus: 280%*
 • Laminaria Digitata: 122%*

KOLLAGEN PRODUKSJON 

Kollagen er avgjørende for elastisitet, fasthet, mykhet og klarheten i huden. Etterhvert som vi blir eldre vil kollagen produksjonen gradvis reduseres. Vi kan ikke tilføre kollagen fysisk til huden da et kollagen molekyl er for stort til å tas opp av huden. Men, det vi kan gjøre er å bruke ingredienser som stimulerer fibrobruddene til å produsere mer egen kollagen.

Visste du at kollagen type 1 utgjør 80% av det totale kollagenet som finnes i huden din? Vi har testet VOYAs alger for å se hvilke typer alger som er mest effektive i å stimulere fibroblast og øke kollagen produksjon av kollagen type 1 i huden.

Vitenskapelige studier bekrefter at algene i Voyas produkter, spesielt laminaria digitata algen og Fucus Serratus algen øker kollagen produksjon av Type 1 i huden med over 200% og henholdsvis140%.*

 • Laminaria Digitata: 202%
 • Fucus Serratus: 143%
 • Fucus Vesiculosus: 126%
 • Himanthalia Elongata: 94%

BESKYTT HUDENS BARRIERE

Barrieren til huden din er der for å beskytte huden. Hvis den er skadet vil det være økt risiko for:

 • Tap av vann/fukt - fuktfattig hud
 • Økt sensitivitet
 • Oksidativt stress (for tidlig aldring)

Hovedproteinene i huden som er ansvarlig for hudens funksjonelle barriere : Keratin I, Keratin 5, Keratin 10, Keratin 14 og aquaporiner.  Aquaporiner transporterer vann og andre oppløste stoffer rundt i lærhuden og er avgjørende for hudens funksjon, fuktnivå og evne til å reparere sår. Våre studier bekrefter at algen Fucus Serratus økte proteinene Keratin 5, 10 ,15 samt aquaporiner mens Laminaria Digitata økte innholdet av protein Keratin 10. I tillegg så man at algen Fucus Serratus minsket fukttapet med hele 14%.*

IN-VIVO - LEVENDE - STUDIER

Våre studier fant i tillegg at VOYAs alger økte fukten og elastisiteten i huden med signifikante mengder.

FUKTIGHET:

 • Fucus Serratus algen økte fukten i huden med 17%*
 • Laminaria Digitata algen økte fukten i huden med18%*.

 ELASTISITET:

 • Fucus Serratus minimerte dratt hud med hele 36%*, så en total økning av elastisitetet i huden. 
 • Laminaria digitata algen minimerte dratt hud med 16%*, så en økning av den totale elastisiteten i huden.

VÅRE ALGER

FUCUS SERRATUS – SAGTANG

Denne fantastiske planten overlever ved å filtrere havet for næring og resultatet er en alge utrolig rik på mineraler og vitaminer.  Denne algen har vært brukt i flere hundre år i algebad og oljene fra denne algen har en fantastisk effekt på hud, hår og kropp. Antioksidant sammensetningene som finnes naturlig i alger har en fantastisk antiageing effekt på huden vår, den mykgjør, reparerer og gir intens fukt

LAMINARIA DIGITATA – KELP

Lik algen Fucus Serratus så inneholder denne en overflod av mineraler. Denne algen blir brukt i Voyas hudpleieserie for de med tørr / fuktfattig hud. Den har gode betennelsesdempende egenskaper og bidrar til å gi huden et løft og minimerer tegn på for tidlig aldring.

 FUCUS VESICULOSUS – BLÆRETANG

Når denne algen brukes i varme bad eller blir steamet så reagerer den på samme måte som Voyas andre alger. Den frigjør polysakkarider med alginsyre og jod samt en mengde andre mineraler og vitaminer som er svært fordelaktige for kropp og hud. De forbedrer hudens tilstand, kan få ned høyt blodtrykk, lindre smerter fra revmatisme og leddgikt. Alger høstes på høsten for sitt høye VitaminC innhold og på sommeren for sitt høye Vitamin A innhold.

HIMANTHALIA ELONGATA - SPAGHETTI ALGEN

Himanthalia Elongata algen brukes fortrinnsvis i VOYAs ansiktsserie for de med kombinert og fet hud. Den tilfører et høyt nivå av vitaminer og essensielle aminosyrer. Denne algen har en naturlig evne til å balansere hudens talgproduksjon og fuktnivå. Algen absorberer talg og beskytter hudens barriere.  

 *in-Vitro testing hos Shannon Biotechnology Forskningssenter, Institute of Technology, Tralee