Hva er "Skin Cycling"?

Begrepet «Skin Cycling» er for tiden et hett tema for hudpleie entusiaster.  Begrepet er rett og slett en klassisk rutine med en plan som går over 4 kvelder og som innebærer å bruke aktive ingredienser bare på bestemte dager, for så å følge med restitusjons dager.  Kveld 1 er peeling, kveld 2 er for retinol og kveld 3 og 4 er for å gjenopprette og reparere, her er det fokus på å tilføre intens fukt og næring samt å reparere hudens barriere.  Og dette er programmet som gjentas. 

Noen skjønnhetsrutiner er enkle å følge, som å rense morgen og kveld, tilføre masse fukt og bruke en god dagkrem med SPF.  Men, nå med flere serum, masker og eksfolierings produkter så blir det mer og mer komplisert.  Hvordan og når skal jeg bruke alle produktene?  Hva er beste rekkefølgen å bruke de på? 

Ideen med «Skin Cycling» som nå er svært trendy, tagen #skincycling har over 257 millioner visninger på tiktok appen.  Men, dette er ingen ny trend, det er faktisk en godt kjent behandlingsprotokoll innen hudpleie.

Spesielt retinol brukes visse kvelder i uken da det å bruke retinol hver kveld kan bli for sterkt for huden.   I tillegg så har vi kanskje ikke alltid tid til å bruke produktene riktig, for eksempel skal man vente helst en time etter at man har eksfoliert med syrepeel før man bruker retinol osv.  Et program som går over 4 kvelder er både enkel og rask og følge og vil gi supre resultater.

Hva er fordelene med «Skin Cycling»?

Mange vil elske at rutinen er enkel og rask å følge, det er lett å holde seg til et program med en konsekvent og effektiv rutine uten for mange produkter av gangen.   

Du vil kunne få mer ut av de aktive ingrediensene i produktene, da eksfoliering gjør huden klar for opptak av retinol.  Rutine med å ikke bruke retinol og syrepeel hver dag vil også hjelpe til med å unngå at huden blir irritert.

Retinol og syrepeel kan irritere huden, det er derfor super viktig med restitusjons kvelder / netter.    "Skin Cycling" er en virkelig super rutine for de som vil ha jevn, klar og myk hud med mindre pigmenering.  Programmet vil også være svart fordelaktig hvis du sliter med akne og hud i ubalanse.

Er «Skin Cycling» trygt?

Ikke alle hudtyper vil takle dette programmet som går over 4 dager.  Eksfoliering med syrepeel kan være for irriterende for noen hudtyper hver fjerde dag.  Snakk med en hudpleier og få gode råd til hvilken rutine som passer din hud.  Kanskje du bare bør eksfoliere en gang i uken?

Her er det viktig å prøve seg fram og kjenne på huden.  Mange vil kunne bruke retinol flere kvelder i uken og spesielt etter at huden blir vant til det.  VOYAs Bio retinol tolereres mye bedre av huden enn syntetisk retinol.

Hvordan komme i gang med «Skin Cycling»?`

Start med å rengjøre huden med en deilig rens som ikke irriterer huden.  Alle VOYAs ansiktsrens er sertifisert økologisk og har ingen irriterende stoffer, tvert i mot, i tillegg til å rengjøre i dybden vil produktene også tilføre intens fukt og lindring.

 

For normal til  tørr hud,  så er den super populære rensen  VOYA Cleanse & Mend en favoritt.  Er huden din i ubalanse, så vil VOYAS Cast Away være perfekt.  Vil du unne deg litt ekstra luksus og har mer tid,  så er favoritten dyprensen VOYA Totally Balmy.

Kveld 1 - EKSFOLIERING

En favoritt er VOYAs enzympeel Luminosity med både AHA og BHA syrer.  Fjerner effektivt døde hudceller,  BHA syrer renser ut porene og AHA syrer jobber i dybden for å løse opp pigmentering og sette i gang cellefornyelse sånn at fine linjer minimeres.     Er huden din i ubalanse kan du med fordel etterfølge enzympeelen med VOYAs Get Glowing leirebaserte algemaske som gir ekstra utrensning av porer og som vil gi en klar, jevn hudtone.  Etterfølges av en deilig fuktspray samt VOYAs My Little Hero serum hvis huden din er tørr,  eventuelt VOYAs Anti Pollution Hyaluronic acid serum hvis huden din er fuktfattig og du trenger å styrke hudens barriere.  En deilig nattkrem med fornyende ingredienser er et must. 

 Kveld 2 – Retinol

En helt fantastisk ingrediens for deg som ønsker å jobbe pro aging.  Bio retinol setter i gang både cellefornyelse og celleforøkelse og får fram ny frisk hud til overflaten.   Klapp 2 små dråper inn på ansikt, hals og dekollete etter rengjøring.  Etterfølges av en god reparerende og fuktgivende nattkrem.  Etter hvert som huden din blir vant til bio retinolen, kan du vente litt med å påføre nattkrem sånn at denne super ingrediensen får jobbe effektivt og konsentrert på huden.

Les mer her om hva Bio Retinol kan gjøre for huden din.....


Kveld 3 og 4  - Restitusjon

Disse kveldene rengjør du huden og bruker kun ditt favoritt serum etterfulgt av nattkrem eller en deilig fuktgivende og reparerende maske som enten VOYA Hydra Veil som gir intens fukt til tørr hud, eller VOYA Maskerade med pro kollagen ekstrakt som reparerer og fornyer huden samt lindrer hvis huden din kjennes litt sår eller irritert.  Ingredienser som fukter og plumper huden er optimalt når du bruker programmet "Skin Cycling".  Les våre topp tips her for gode fuktgivende ingredienser....

 

Anne Trogstad – Grunnlegger av Organic Beauty.

Jobbet med økologisk hudpleie siden 2009.  Underviser i alle seriene som Organic Beauty fører.  Alt av produkter til hudpleie, kroppspleie samt livsstilsprodukter og kosttilskudd.  Har i tillegg tatt utdannelse innen økologisk kosmetisk kjemi hos Formula Botanica, har stor pasjon for kosthold og ingredienser og hva vi smører på kroppen vår.  Oppdaterer seg kontinuerlig med kurs innen økologisk hudpleie og ingredienser.

Vær oppmerksom på at alt dere finner på bloggen vår kun er til informasjon.  Innhold skal absolutt ikke være noen erstatning for profesjonell legehjelp og diagnose eller behandling. Rådfør deg alltid med lege hvis du er usikker på hudtilstand og symptomer.