ACNE COSMETICA - sensitivitet mot visse ingredienser

Akne utbrudd som gir sensitivitet har fått sitt eget ord. Acne cosmetica. Det er en type akne som utløses etter bruk av kosmetikk og hudpleieprodukter. Det kan oppstå på ansikt, på hals og i hodebunn og kjennetegnes som små blemmer, hvite prikker og milia samt litt knudrete hudtekstur. Over tid vil en ingrediens man reagerer på gjøre at kreatin bygges opp og tetter igjen porene. Den naturlige eksfolierings prosessen stopper opp, hudceller blir keratinisert, klistrer seg til hverandre og hoper seg opp. Det kan ta uker og måneder før denne type sensitivitet oppstår, og det vil også kunne ta måneder å reparere skaden.

Mistenker du akne sensitivitet kan det være lurt å stoppe
  • Bruk av rensebørster til ansikt
  • Vannresistent solkrem
  • Flytende blush, foundation og primers
  • Rene ansiktsoljer
  • Sjekke ingredienser i produktene du bruker.

Forskning har og vist at en del syntetiske ingredienser over tid kan føre til akne sensitivitet samt ødelagt hudbarriere. Du kan lese mer om disse ingrediensene her…

Forsøk heller

Enkel hudpleierutine med lette produkter. Unngå fete, kraftige kremer. VOYA Cast Away rens  er spesielt god for hud som er litt betent og samtidig sensitiv. Honning og algeekstrakt lindrer og renser. VOYA Me Time dagkrem er utformet spesielt med tanke på sensitiv hud. Me Time dagkrem er spesielt god på å styrke hudens barriere og den føles lett og kjølig mot huden med optimalt med ingredienser som lindrer en sensitiv og irritert hud.  

Unngå eksperimentering med for mange produkter. Keep it simple. Hold deg til få produkter. 

Skal du starte med et nytt produkt, f.eks. med en mer aktiv ingrediens som VitaminC, start forsiktig – prøv med kun et område og se hvordan huden reagerer på dette i noen uker før du påfører krem på hele ansiktet / halsen.

Det er og stor forskjell på Vitamin C så se etter et serum med stabilt Vitamin C som også passer sensitiv hud. Vi elsker HYNT BEAUTY Vitamin C serum. Du kan og lese mer om hvorfor du bør bruke Vitamin C i hudpleie rutinen din her....

 Anne Trogstad – Grunnlegger av Organic Beauty.

Jobbet med økologisk hudpleie siden 2009.  Underviser i alle seriene som Organic Beauty fører.  Alt av produkter til hudpleie, kroppspleie samt livsstilsprodukter og kosttilskudd.  Har i tillegg tatt utdannelse innen økologisk kosmetisk kjemi hos Formula Botanica, har stor pasjon for kosthold og ingredienser og hva vi smører på kroppen vår.  Oppdaterer seg kontinuerlig med kurs innen økologisk hudpleie og ingredienser.

Vær oppmerksom på at alt dere finner på bloggen vår kun er til informasjon.  Innhold skal absolutt ikke være noen erstatning for profesjonell legehjelp og diagnose eller behandling. Rådfør deg alltid med lege hvis du er usikker på hudtilstand og symptomer.