Rosacea hudpleie

Top Tips til å lindre Rosacea med økologiske produkter

Tidligere har vi skrevet om hvordan algebaserte produkter kan redusere akne, psoriasis og eksem, men visste du at økologiske produkter med alger også er bra for å lindre rosacea?


Hva er egentlig rosacea?

Rosacea er en kronisk betennelse som gir rødflammet hud i ansiktet, særlig i pannen, på haken, over nesen og i kinnene. Ved aktiv sykdom kommer det også små røde hevelser og kviselignende utslett.


Forekomst av rosacea

Rosacea rammer cirka 3 – 5% av befolkningen. Og inntreffer oftere hos personer med lys hud enn de med mørk hud. De første tegn på rosacea inntreffer gjerne i alderen 30 – 50 år. Kvinnter rammes oftere enn menn, mens menn får ofte en mer uttalt form for rosacea.


Hva er symptomer på rosacea?

Dessverre er det ingen spesifikk test for å finne ut om du har rosacea, men det er en del tegn som din lege kan gjenkjenne og som kan hjelpe til med å avgjøre om du har rosacea eller ikke.


Følgende symptomer er

  • En vedvarende rødhet i de sentrale delene av ansiktet, spesielt rundt kinn, nese, hake og panne. Noen ganger kan rosacea også forekomme på nakken og på andre deler av kroppen
  • Etter hvert kommer det nupper og kviser
  • Tendens til å rødme lett
  • Man kan utvikle hevelser og også få sårhet / irritasjon i øynene

Siden rosacea er en tilstand som kan forsvinne og komme tilbake, så kan du godt ha perioder helt uten symptomer, for så å se at det kommer tilbake enda kraftigere enn tidligere.  Dette gjør det vanskelig å behandle men hvis du får vedvarende symptomer som ovenfor så bør lege kontaktes. Det er viktig med undersøkelse for riktig diagnose og behandling.


Hva er årsaken til rosacea

Den egentlige årsaken til rosacea er ikke kjent, men man tror at sykdommen skyldes en kombinasjon av arvelig disposisjon og miljøfaktorer. En del faktorer er velkjente og vil forverre rosacea ved å øke blodstrømmen til hudoverflaten i ansiktet, som alkohol, sterkt krydret mat, sol, varme bad, badstu, stress, hard fysisk anstrengelse. Syntetisk solfaktor i solkrem kan også forverre rosacea.

Mange teorier har blitt satt fram, blant annet at sykdommen kan skyldes solskadet hud, sykdom i blodårer, midd,  eller at kroppen danner antistoffer mot bakterier som finnes naturlig på huden. Ingen av teoriene er bevist.  National Rosacea Society har gjort en undersøkelse som viser hva som kan forverre rosacea, les gjerne mer  her.


Hvordan helbreder jeg rosacea?

Det finnes ingen kjent kur, men rosacea kan behandles og effekten minimeres.  Økologiske algeprodukter har en fantastisk effekt på veldig mange hudproblemer pga sitt høye innhold salt, sporstoffer, essensielle oljer og mineraler. Disse naturlige mineralene og sporstoffene øker fuktighetsnivået i huden, forbedrer hudens beskyttende barriere og har vist seg å redusere betennelse på atopisk eksem hud. Du kan lese mer om undersøkelsen her.  Og siden våre produkter er økologisk sertifisert av Soil Association,  les gjerne litt mer her i Vogue hvis du vil vite mer om hva det betyr…  så er du forsikret om at vi kun benytter 100% naturlige ingredienser som er helt uten skadelige kjemikalier.

Dette er gode nyheter for de som sliter med rosacea, siden rosacea gjør at huden taper fuktighet og at hudens beskyttende barriere ødelegges.  Mange som har Rosacea synes rensen Cast Away er god å bruke. Vår milde eksfolierende enzympeel Radiance fjerner effektivt døde hudceller uten å irritere vond og sår hud.  Når huden er spesielt irritert og du har utbrukk så har vi fått gode tilbakemeldinger fra kunder på at de bruker Voyas Palmarosa Serum på kvelden og Balancing Act serum på dagtid. Serumene påføres med tynt lag. 


Bekymret for rosacea?

Er du bekymret for rosacea eller kunne du rett og slett bare tenke deg å gi huden din litt ekstra kjærlighet, se nærmere på vårt supre utvalg av økologiske og naturlige ansikts og kroppsprodukter som er økologisk sertifisert og helt fri fra skadelige kjemiske ingredienser.
Har du brukt noen av VOYAs produkter for å behandle rosacea?  Vi hører veldig gjerne fra deg. For mer tips om hudpleie og sunt kosthold for hud med glød, følg oss på Facebook og på bloggen her.

 

Anne Trogstad – Grunnlegger av Organic Beauty.

Jobbet med økologisk hudpleie siden 2009.  Underviser i alle seriene som Organic Beauty fører.  Alt av produkter til hudpleie, kroppspleie samt livsstilsprodukter og kosttilskudd.  Har i tillegg tatt utdannelse innen økologisk kosmetisk kjemi hos Formula Botanica, har stor pasjon for kosthold og ingredienser og hva vi smører på kroppen vår.  Oppdaterer seg kontinuerlig med kurs innen økologisk hudpleie og ingredienser.

Vær oppmerksom på at alt dere finner på bloggen vår kun er til informasjon.  Innhold skal absolutt ikke være noen erstatning for profesjonell legehjelp og diagnose eller behandling. Rådfør deg alltid med lege hvis du er usikker på hudtilstand og symptomer.