Pigmentering - hvordan kan vi forebygge?

Endelig, sol og varmere vær som vi har ventet på så lenge.

Og med sol så kommer pigmenteringen snikende. 

Og hva kan vi gjøre for å forebygge?

Pigmentering skyldes økt produksjon av melanin samt økt antall pigmentceller.

Les mer her ... om ulike typer pigmentering. 

Det vi vet er at det beste er å forebygge, det er mer tidkrevende og vanskeligere å reparere når skaden først har skjedd.

Mange er som meg og elsker å være ute.  Gå på tur, kose seg i hagen, sitte i skyggen og lese.  Det er forsket mye på hva som gjør at vi eldes for tidlig og UV stråling utgjør opp mot 90% av for tidlig aldring av huden.

Solbeskyttelse

En av de viktigste tiltakene til å forebygge pigmentering er solbeskyttelse.

Hynt Beauty Sunprep med SPF 25 er en perfekt dagkrem med solfaktor. MEN, skal du være ute i solen så anbefaler vi å bruke SPF 50 og i tillegg må man smøre seg inn jevnlig.  Franske EQ Love har et stort utvalg av solkremer og solstifter med høy faktor som er perfekt når du oppholder deg ute over lenger tid.

Les her... om hvordan du best bruker solkrem og hvor ofte du bør smøre deg inn. 

Vi anbefaler på det sterkeste å bruke mineralsolfaktor, enten zinc eller titanium dioxide. Unngå syntetiske solfaktorfiltre som ikke bare er farlige for akvatisk miljø og marineliv, men som også er potensielt skadelig for deg. Vi har fått tilbakemelding fra noen av våre kunder som sier at de synes de får mindre pigmentering når de bruker mineralsolfaktor.  Årsaken kan være at syntetisk solfaktor skaper en varmereaksjon i huden som kan føre til betennelse og mer uregelmessig produksjon av melanin.  Les mer om hvorfor velge mineralsolkrem her....

Serum

Bruk et godt serum under solkrem.  Daglig!

Hudpleie med alger har en ekstra fordel i solen da alger aktivt reparerer skadet DNA.  VOYAs My Little Hero er en favoritt, den er super hvis huden din er normal til tørr. Algene i serumet beskytter og reparerer skadet DNA, serumet er også proppfullt med superfood ingredienser med kraftige antioksidanter og vitaminer. 

For de med kombinasjonshud er Hynt Beautys Skinprep et supert valg. Visse du at denne lille skjønnheten inneholder 5 unike alger? 

Alger har en fantastisk effekt når det gjelder å stramme opp huden og øke fasthet og elastisitet.  Flere studier, bl.a. ved Heinrich Heine universitetet i Tyskland, viser at algeenzymene aktiveres av sol og vil reparere skadet DNA med hele 50% innen 2 -4 timer.

Alger og hyaluronsyre gir i tillegg masse deilig fukt og superekstrakter som ergothioneine beskytter og reparerer ytterligere mot solskader.  Glukosamin demper betennelse og øker elastisitet.  Glykolsyre sørger for at porene ikke blir tilstoppet i sommervarmen så huden holder seg myk og fin. Også dufter den friskt som en havbris med sin saltvannsbase. 

Vitamin C

Utallige studier har vist at naturlig Vitamin C har stor effekt på forebygging og minmering av pigmentering.

Vår favoritt på dagtid under solkrem er Hynt Beautys aktive Vitamin C serum.  Klapp lett noen få dråper av serumet inn på ansikt og hals samt dekollete.  
Les mer her.... om hvorfor vi er så glad i dette serumet...

Kosthold

Hva vi spiser og drikker synes på huden vår. Gi gjerne huden din ekstra beskyttelse og en boost nå på sommeren med deilig frukt og grønt rikt på antioksidanter.

Alger, spinat og grønnkål er rike på antioksidantene lutein og zeaxanthin som beskytter huden mot UV stråler. Tomater, søtpotet og vannmelon inneholder lycopen som nøytraliserer frie radikaler.
Krydre maten med gurkemeie (turmeric) som har gode betennelsesdempende egenskaper og som beskytter mot skade fra UVB stråling. Gulrøtter og søtpotet med sin betakaroten beskytter huden mot skade fra frie radikaler, sitrusfrukter med Vitamin C og gode antioksidanter beskytter cellene mot skade. Drikk gjerne algete, VOYAs er kjempegode og super rike på antioksidanter som beskytter mot UV stråling.   Frisk opp salaten litt ekstra med granateple.  Ikke bare ser det godt ut og smaker godt men det beskytter også cellene mot skade fra UV stråling da granateple inneholder ellagin syre. Den inneholder også glutation, en kraftig antioksidant som øker beskyttelsen mot frie radikaler. 

Det er ikke alltid like lett å få i seg daglig anbefale dose med antioksidanter, så da kan det være godt med litt ekstra hjelp.    Voyas kosttilskudd SeaOr vil styrke både hår, hud og negler samt forebygge solskader med sin aktive fusjon av VOYAs algekompleks med mineraler og vitaminer.  

Kjøl ned huden

Flere studier viser nå at det ikke bare er UV stråling som øker pigmentering men også varme,  fra sauna, hot yoga, steam, og spesielt varmt vær ute.  Hold huden kjølig som best du kan. Er det varmt ute, ha en deilig kjølende fuktspray på lur og følg på med en kjølende reparerende maske. Hold huden kjølig, det forebygger brune flekker og pigmentering. Sol, varme, tette hodeplagg osv. gjør at huden blir overopphetet, da er det viktig å kjøle den ned for å unngå betennelsestilstand i huden og overproduksjon av melanin. 

En deilig kjølende toner og spritz er godt for å få ned temperaturen i huden.  Hvis du er hjemme eller på kontoret, oppbevar gjerne i kjøleskap for ekstra nedkjølende effekt. Jeg har min Ritzy Spritzy toner stående ved pc når jeg er på kontor så jeg får kjølt ned huden flere ganger i løpet av dagen. Samtidig blir huden tilført gode antiage ingredienser og deilig fukt.
På stranden eller ute i båt kan du gjerne bruke en klut med kaldt vann, legg denne på huden.  Min favoritt er også VOYAs beauty sleep mask Maskerade. Den kjøler og demper betennelse, samtidig så jobber den svært effektiv med å stimulere kollagenproduksjon.

Ta en svømmetur, kjøl deg ned. Ha med en boks med isbiter på stranden, legg en klut i den og plasser på nakken. Eller rett og slett splash kaldt vann på huden.  Dette kjøler veldig bra ned.

AHA syrer 

Skal, skal ikke bruke syrepeel på sommeren?

Det å være flink med jevnlig bruk av syrepeel og enzympeel gjør underverker for huden. Hudtonen blir jevn og fin og strukturen bedres dramatisk.

Har du 2-3 uker ferie og er på stranden eller ute på tur hver dag så kan du med fordel tone ned bruk av syrer. Bruk av syrer og bruk av Vitamin A gjør huden mer sensitiv. Planlegg gjerne bruk av syrepeel.  Ser du det er meldt 2 dager med regn, bruk syrepeel den kvelden.

Jevnlig bruk av svak peel kombinert med en god ansiktsskrubb vil  forebygge pigmentering.   Voyas Luminosity enzympeel med fruktsyrer jobber i dybden med sine AHA syrer for å løse opp pigmentering og få denne til overflaten.  Etterfølger man med en fysisk skrubb så vil denne kunne løfte av pigmenteringen raskere. Voyas Love a Scrub ansiktsskrubb med bambus er perfekt når det gjelder å fjerne døde hudceller og pigmenteringsceller. Den er ultramild og samtidig effektiv så den vil ikke skade huden eller ødelegge hudens beskyttende barriere.   Når vi bruker enzymer og syrer for å løse opp bindingene som holder tørre og døde hudceller til huden vår så vil en mekanisk skrubb kunne løfte de av huden.  Så perfekt synergi ved å bruke både enzympeel og skrubb.

Sminke – Hynt Beautys Encore foundation inneholder Titanium Dioxid som vil gi ekstra solbeskyttelse over dagkremen med solfaktor.  I tillegg vil den  skjule og korrigere pigmentering så det blir mindre synlig. 

 

Anne Trogstad – Grunnlegger av Organic Beauty.

Jobbet med økologisk hudpleie siden 2009.  Underviser i alle seriene som Organic Beauty fører.  Alt av produkter til hudpleie, kroppspleie samt livsstilsprodukter og kosttilskudd.  Har i tillegg tatt utdannelse innen økologisk kosmetisk kjemi hos Formula Botanica, har stor pasjon for kosthold og ingredienser og hva vi smører på kroppen vår.  Oppdaterer seg kontinuerlig med kurs innen økologisk hudpleie og ingredienser.

Vær oppmerksom på at alt dere finner på bloggen vår kun er til informasjon.  Innhold skal absolutt ikke være noen erstatning for profesjonell legehjelp og diagnose eller behandling. Rådfør deg alltid med lege hvis du er usikker på hudtilstand og symptomer.