MÅ jeg eksfoliere huden?

Svaret er ja, absolutt.  Dette er den beste måten å få fram, sunn, ny og myk, plump hud.  Jevnlig eksfoliering minimerer også akneutbrudd og betennelser samt at man får mindre hyperpigmentering.  

Hudens nauturlige eksolieringsprosess er avjørende for hudhelse.  Hudens ytterste lag består av korneosytter, celler som danner en beskyttende barriere sammen med lipider, denne barrieren holder på fukt og gjør huden myk og smidig. En sunn barriere forhindrer små forurensnings partikler i å trenge inn i huden og gjøre skade.  Når man er ung kommer nye, friske celler opp til huden i løpet av en 28 dagers syklus.  Etterhvert som man eldes tar dette lenger tid og man må gi en ekstra hjelpende hånd for å booste cellefornyelse samt å kvitte seg med gamle, døde hudceller.  Unnlater man jevnlig eksfoliering kan resultatet bli hud som føles tørr og stram, som er mer sensitiv,  og som kan få et mer livløst utseende.

Ved jevnlig eksfoliering vil huden også lettere ta opp produkter du ellers bruker, som serum og kremer. 

For å hjelpe hudens naturlige eksfolierings prosess så anbefales bruk av både syrepeel og fysisk peel.

En syrepeel - eller enzympeel er syrer som AHA og BHA syrer samt enzymer som løser opp forbindelsene mellom døde hudceller.  Sterkere AHA syrer brukes vanligvis i mer aktive hudpleie behandlinger, mens enzympeeler er perfekt til hjemmebruk- og anbefales også for de med mer sensitiv hud. 

Når det gjelder en fysisk eller mekanisk peel så må man gjøre jobben selv, her anbefales det å bruke en skrubb med milde biologisk nedbrytbare korn som f.eks. bambus eller jojoba.  Unngå bruk av tøffe skrubbekorn som kan skade huden med små rifter.  Vi elsker VOYAs Love a Scrub med små, piggete bambuskorn.  Er huden din sensitiv, bland gjerne skrubben med VOYAs Totally Balmy dyprens.  Gir en herlig, luksuriøs og mild eksfoliering.

Du kan f.eks. bruke både en enzympeel maske og deretter bruke en manuell skrubb.  Vi anbefaler at du gjør dette maks. 1 gang i uken.  Enklest er å alternere kvelder der du bruker enzympeel og skrubb.  Er huden din sensitiv så vær forsiktig og bruk kun en av delene.   Prøv deg alltid fram med nye masker og la den ligge på 2 minutter først - og øk deretter og se hvordan huden din tar det.

AHA syrer både eksfolierer, samtidig så fremmer de kollagen produksjon, bedrer hudens tekstur, øker hyaluronsyre produksjon og gir huden fukt samt mer "plump" hud.

BHA syrer har større molekyler og er oljeløselige.  De er perfekt til å rengjøre dypt i porerer, samtidig demper de betennelse og gir en klarere og sunnere hud.

Solskadet hud og pigmentert hud har spesielt godt av en kombinasjon av både enzympeel samt en fysisk skrubb.  Enzympeelen løsner de døde hudcellene og skrubben vil få fram, klar ny hud.  Bio retinol er også magisk når det gjelder å fornye huden, og hvis du allerede har oppdaget dette superserumet fra VOYA, så er et godt tips å jevnlig eksfoliere sånn at huden maksimalt tar opp det du smører på.

Og husk, dette er ikke gjort over natten.  Sunn hud trenger god pleie, så pass på at du jevnlig eksfolierer,  huden din vi elske det.

 

 

Anne Trogstad – Grunnlegger av Organic Beauty.

Jobbet med økologisk hudpleie siden 2009.  Underviser i alle seriene som Organic Beauty fører.  Alt av produkter til hudpleie, kroppspleie samt livsstilsprodukter og kosttilskudd.  Har i tillegg tatt utdannelse innen økologisk kosmetisk kjemi hos Formula Botanica, har stor pasjon for kosthold og ingredienser og hva vi smører på kroppen vår.  Oppdaterer seg kontinuerlig med kurs innen økologisk hudpleie og ingredienser.

Vær oppmerksom på at alt dere finner på bloggen vår kun er til informasjon.  Innhold skal absolutt ikke være noen erstatning for profesjonell legehjelp og diagnose eller behandling. Rådfør deg alltid med lege hvis du er usikker på hudtilstand og symptomer.