Bioteknologi

Bioteknologi gjenoppdager ingredienser i et laboratorie som er mer effektive for huden og som kunne gjort skade på miljø ved innhøsting.  Enkelt forklart så er bioteknologi det å kombinere biologi (bio) med kjemi (tech).

VOYAs biotech ingredienser er økologiske, her er det ingen kompromiss mellom effektivitet og fornybarhet.

Dette er virkelig banebrytende med vitenskapelig påviste resultater fra formler skapt med fokus på miljø og fornybarhet

  • Bioteknologiske kosmetiske ingredienser er fremdeles et helt nytt konsept og mer utdanning både hos produktserier og forbrukere er nødvendig for å se denne teknologien mer allment akseptert og omfavnet. Noen politiske og landbruks lobbyvirksomheter er bekymret for veksten av bioteknologi.
  • Bioteknologiske ingredienser er ikke syntetiske - de dyrkes fra planteceller og reproduserer ganske enkelt den samme originale cellen millioner av ganger. Men det er fortsatt kontroverser om bioteknologiske skjønnhetsingredienser er naturlige.
  • Definisjon av bioteknologi skjønnhet, som er en gren av biologi i laboratorier, bruker levende organismer til å utvikle kosmetiske ingredienser av interesse. Som f.eks. peptider, enzymer og proteiner. Bioteknologi utnytter plantestamceller og kulturer dem for å produsere milliarder av aktive celler til potente kosmetiske ingredienser.
  • Kan bioteknologiske kosmetiske ingredienser gi mindre sløsing og være mer bærekraftig å produsere enn like ingredienser dyrket på mark? En hel plante kan dyrkes bare for å bruke en del av den, for eksempel kronbladene, bladene eller saften, mens resten kastes bort og blir til en kostnad for planeten når det gjelder karbonavtrykk.  Bioteknologi dyrker fram kun den aktive delen av planten man ønsker, uten svinn involvert.
  • Bioteknologiske ingredienser er fri for urenheter fra forurensning, sur nedbør, tungmetaller, insekter, mugg og så videre.
  • Bioteknologiske ingredienser kan betraktes som økologiske i seg selv da de de dyrkes uten bruk av plantevernmidler i lukkede beholdere. Noen betrakter dette faktisk som en enda høyere standard for renhet enn økologiske plantebaserte ingredienser fra åkre.

Anne Trogstad – Grunnlegger av Organic Beauty.

Jobbet med økologisk hudpleie siden 2009.  Underviser i alle seriene som Organic Beauty fører.  Alt av produkter til hudpleie, kroppspleie samt livsstilsprodukter og kosttilskudd.  Har i tillegg tatt utdannelse innen økologisk kosmetisk kjemi hos Formula Botanica, har stor pasjon for kosthold og ingredienser og hva vi smører på kroppen vår.  Oppdaterer seg kontinuerlig med kurs innen økologisk hudpleie og ingredienser.

Vær oppmerksom på at alt dere finner på bloggen vår kun er til informasjon.  Innhold skal absolutt ikke være noen erstatning for profesjonell legehjelp og diagnose eller behandling. Rådfør deg alltid med lege hvis du er usikker på hudtilstand og symptomer.