Superprodukter som løser problemer med voksen akne

Du har allerede kjempet deg gjennom puberteten og hatt din andel utbrudd og kviser – og du har sikkert tenkt at du er ferdig med Clearasil for godt, ikke sant? Hvis du er plaget av voksen akne så er du ikke alene, en av fem i alderen 25 til 40 er i samme båt.

Dessverre så skyldes akne hovedsakelig hormoner, det er årsaken til at man får utbrudd i tenårene, og også årsaken til at man ser det mindre ofte i voksen alder. Kvinner vil ofte merke utbruddene visse perioder i måneden.

Hormoner setter talgkjertlene i arbeid og hudormer oppstår når hårsekkene (porene) blir tette, fordi talg blir fanget i porene. Når dette blandes med smuss og bakterier og hudormene blir større og røde så er dette de større utbruddene du gjerne vil unngå.

Men hva kan du gjøre med dette? Det viktigste er å fokusere på hudpleierutinene dine og minimere risiko for at porene skal bli infisert eller tettet igjen..

HVA KAN DU GJØRE MED AKNE?

Jo færre kjemikalier du putter på ansiktet ditt, desto bedre for huden din. Hvis du allerede har lett for å få utbrudd så ikke irriter huden din med kraftige kjemikalier når du kan holde deg til naturlige og økologiske produkter istedet.

Våre VOYA hudpleieprodukter inneholder alger og algeekstrakter og er helt naturlige. Studier har vist at fettsyrene i alger, sammen med avgjørende oljer og mineraler, kan utføre mirakler på hud som lett får akne. Leger anbefaler også alger.

Her er noen av våre topp anbefalinger for å holde huden din på sitt beste.

1. Cast Away – økologisk ansiktsvask

Dette er en super mild ansiktsvask som fjerner overflatesmuss og urenheter samtidig som hudens naturlige balanse gjenskapes. Du vil bli overrasket over hvor mange som utelater å vaske og rense ansiktet ordentlig, og dette er helt avgjørende for å holde huden fri for bakterier.

2. Get Glowing – økologisk ansiktsmaske

En ansiktsmaske er litt av en luksus, men denne økologiske ansiktsmasken vil ikke bare gi deg følelsen av å bli ordentlig skjemt bort – den synker i tillegg godt ned i huden din på bare 10 minutter og etterlater huden totalt rengjort. I tillegg til alger og algeekstrakter så inneholder Get Glowing masken rosmarin og palmarosa så den dufter nydelig. Masken reduserer sebumproduksjon, minimerer porestørrelse og pigmentflekker og etterlater huden totalt rengjort og med en flott glød.

 

3. Totally Balmy – ØKOLOGISK DYPRENS

Grundig vask av huden er viktig, men du trenger i tillegg et produkt som rengjør i dybden for å daglig få fjernet smuss, urenheter og sminke. Kast bort ansiktsserviettene – de tørker ut og overstimulerer talg produksjon. Totally Balmy er en luksuriøs dyprens med algeolje og oljer fra palmarose og ylang-ylang. Den er spesielt utformet for å fjerne makeup og rengjøre i dybden samtidig som sebumproduksjonen balanseres uten å tørke ut. (Dette vil bare føre til overproduksjon av sebum og man kommer inn i en ond sirkel) Balmen smøres på tørr hud og fjernes deretter med VOYAs ansiktsklut, laget av fairtrade økologisk bomull. Det følger med en klut i esken. Man kan også kjøpe en ekstra pakke med 3 stykk. Totally Balmy vant prisen beste nye økologiske produkt på Stellas Skjønnhetskåring i 2013.

 

4. Enzympeel Luminosity – økologisk ansiktspeeling

Du gjør mer skade enn nytte hvis du eksfolierer hver dag, en ansiktspeeling bør gjøres 2 – 3 ganger i uken. Luminosity fra VOYA er perfekt for aknehud. Salisylsyre fra salix alba ekstrakt eksfolierer huden og forsiktig fjerner døde hudceller. Salix Alba har også den egenskapen at den bryter ned oljer, så perfekt for å hindre tilstoppede talgkjertler og acne utbrudd.

5. Toner, serum og dagkrem

Voyas gullserie har vunnet mange priser og er svært effektiv på hud som er i ubalanse. Produktene minimerer talgproduksjon, demper betennelsestilstand i huden, gir fukt til huden samtidig som den holdes matt.  Ekstrakter fra alger, rosehip og davidsom plum minimerer fine linjer og arr etter akne.

6. Økologisk dusjsåpe

Ansiktsakne er nok det flest mennesker ønsker å få bukt med, men akne på kroppen er heller ikke noe særlig å ha. Det samme prinsippet hjelper her, men du trenger litt forskjellige produkter enn du bruker til ansiktet. Forsøkt en dusjsåpe uten irriterende kjemikalier. Voyas dusjsåper er tøffe nok til å takle urenheter og akne, men samtidig mild nok til å etterlate deg med en frisk og oppløftet følelse.

 

 7. Time To Shine Body Buff – økologisk kroppspeeling

Du forbinder kanskje kroppsskrubb med ferier og selvbruning, når du desperat forsøker å glatte ut huden og få den til å se best mulig ut før du skal på stranden. Det å bruke en god kroppskrubb med pleiende ekstrakter en eller to ganger i uken betyr at du ikke lenger trenger å engste deg for panikk i siste sekund. Huden din vil ikke bare få en flottere glød hele året, men du vil også være mindre utsatt for akneutbrudd. Hvis du vokser vil jevnlig bruk av Time To Shine forhindre inngrodde hår og også hindre at uønskede kjemikalier finner veien inn i blodstrømmen din.